Danske kvinder triumferer i ny OL-båd

Der var World Cup-guld til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen i 49erFX-båden. I alt fem danske medaljer.

Danske kvinder triumferer i ny OL-båd

Det ligner et scoop for dansk sejlsport, at 49erFX-båden kommer på programmet ved OL i Rio om godt tre år.

Den danske talentmasse i den nye OL-bådklasse fejler nemlig intet, og med både guld og bronze ved World Cup-stævnet på Mallorca har de danske sejlere allerede bevist, at de har fundet sig godt tilrette i båden.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen hentede en suveræn samlet sejr, og da det lørdag stod klart, at Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sluttede på tredjepladsen i det stærkt besatte stævne, ser den nærmeste fremtid lys ud.

- Det spændende var at se konkurrenterne an, og vi ved nu, at vi er med i toppen, siger Ida Marie Baad i en pressemeddelelse.

- Generelt har alle de danske besætninger et højt niveau, og vi skal fortsætte vores hårde træning for at holde distance til de mange dygtige konkurrenter, forklarer Ida Marie Baad, der er rorsmand i båden.

Nu handler det i første omgang om det næste store mål, nemlig EM i Aarhus i starten af juli, hvilket bliver en særlig begivenhed for de to Aarhus-sejlere Baad og Olsen.

- Vi glæder os til at sejle EM på hjemmebane og i vores egen klub. Jeg tror sagtens, at vi kan være med i kampen om medaljerne ved EM - vi har en godt indikation af niveauet nu, siger Ida Marie Baad.

I det hele taget var det et udbytterigt stævne for de danske sejlere, der rejser hjem med en guld-, to sølv- og to bronzemedaljer.

- Er det nogensinde sket før - det tror jeg ikke. Danmark har en klar og fokuseret strategi - vi satser snævert på talenterne og rutinen, og vi har gode træningsmiljøer i de klasser vi fokuserer på, siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen.

- Det kaster resultater af sig på kort og lang sigt. Jeg er stolt af de danske sejlere, trænere og det sammenhold, de insisterer på er omdrejningspunktet for succes, lyder det fra sportschefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk