Danske kvinder vil ligne Jennifer Lopez

Knap halvdelen af de danske kvinder vil helst ligne Jennifer Lopez, viser en ny undersøgelse fra Femina.

Danske kvinder vil ligne Jennifer Lopez

Når danske kvinder får valget mellem Jennifer Lopez, Marilyn Monroe, Madonna og Victoria Beckham, finder 48,8 procent kurvede Jennifer Lopez mest attraktiv. 34,7 procent foretrækker Marilyn Monroe, mens kun 10 procent foretrækker Madonna.

Det viser en ny undersøgelse, som Peytz Analyse har lavet for kvindemagasinet Femina. Her er 1037 kvinder blevet spurgt til råds.

Men selvom kvinderne elsker Lopez' kurver, viser undersøgelsen også, at danske kvinder er udfordret af modeverdenens snævre kropsideal, hvor forskelligheden i den naturlige nøgne krop er blevet et tabu.

- Undersøgelsen viser, at kroppen er et udfordrende dilemma for danske kvinder. Kun meget få kvinder er tilfredse med deres krop, og en fjerdedel hader den decideret. Det er yderst bekymrende, siger Feminas chefredaktør, Camilla Kjems, i en pressemeddelelse.

17,6 pct. af de adspurgte kvinder tænker tit, at de gerne vil bytte krop med andre kvinder, mens 58,4 pct. ønsker det af og til. Kun 23,9 pct. tænker det aldrig og er tilfredse med det, de har. Det vil chefredaktøren gerne lave om på.

- Som kvindeugeblad har vi i høj grad et ansvar for at udfordre det gængse kvindeideal. Det handler ikke om, at vi som kvinder ikke må gå op i vores udseende, men om at vi gerne må være naturligt forskellige, konstaterer Camilla Kjems.

For at nuancere opfattelsen af kvindebilledet har Femina derfor dedikeret et særnummer til kroppen. De 1037 kvinder har deltaget i undersøgelsen via www.femina.dk.

/ritzau/