Udland

Danske millioner hjælper syriske flygtninge

Endnu 15 millioner kroner til opbygning af lejre til syriske flygtninge. Minister besøger lejre i næste uge.

Danske millioner hjælper syriske flygtninge

Syrere flygter i tusindvis fra borgerkrigen i deres hjemland. Det betyder, at behovet for flygtningelejre også vokser løbende.

Og til formålet for at få bygget nogle flere har Danmark bevilget nu 15 millioner kroner.

To millioner kroner går til den danske Beredskabsstyrelse, der sender personale og udstyr til Jordan.

13 millioner kroner sendes til FN's Flygtningehøjkommissariat til brug i den generelle indsats for at hjælpe flygtningene i regionen i lande som Tyrkiet, Libanon og Irak.

Det siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

- Pengene går til opbygning af lejre, toiletter, telte mad og administration, som der er akut behov for.

- Dagligt strømmer 2000 tusinde flygtninge ud af Syrien, og det tal vil stige. Det er en meget alvorlig situation, siger Christian Friis Bach til Ritzau.

Udviklingsministeren rejser til Jordan i næste uge for at besøge flygtningelejrene og for at vise den syriske befolkning, at "vi er der, vi har ikke glemt dem og vi hjælper dem"

- Det er en meget barsk og uhyggelig konflikt. Målet med besøget er også at vurdere, om der er mere vi kan gøre, siger Christian Friis Bach, der ikke udelukker, at Danmark vil bevilge flere penge til det humanitære formål.

Ifølge ministeren har Danmark allerede givet 60 millioner, og nu gives der yderligere 15 millioner. Det placerer Danmark helt i front som bidragyder.

FN's Flygtningehøjkommissariats overordnede regionale plan omfatter indsatser gennem 7 FN-organisationer og 36 internationale NGO’er for et samlet beløb på 193 millioner dollar.

På nuværende tidspunkt er der doneret i alt 64,3 millioner US dollar fra FN's medlemslande, og det svarer til 33 procent af målet.

Flygtninge, der strømmer ud af Syrien, beretter ifølge FN samstemmende om mange tusinde flere, der venter på at passerer kampområder for at slippe ud af landet.

De rapporterer om artilleribeskydning og direkte luftangreb på flygtninge.

Der kommer flere og flere uledsagede børn, der beretter, at de enten er sendt i forvejen eller at deres forældre er blevet dræbt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.