Udland

Danske millioner til syriske flygtninge

Udviklingsministeren har bevilget 25 millioner kroner til syriske flygtninge. Fem organisationer får penge.

Danske millioner til syriske flygtninge

25 millioner kroner fra den danske stat skal lindre trængslerne for de titusinder af syrere, der er flygtet fra de tilspidsede kampe mellem præsident Bashar al-Assads styrker og oprørere i Syrien.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har besluttet, at pengene skal fordeles mellem fem folkelige organisationer, der i forvejen yder humanitær hjælp til syriske flygtninge.

- De menneskelige omkostninger ved denne brutale konflikt er enorme. Det er særligt bekymrende, at så mange børn bliver ramt. Det har været sørgeligt at høre de desperate historier fra de syriske flygtninge, siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Udviklingsministeren har for nylig besøgt Zaatari-flygtningelejren i Jordan, og han er ikke i tvivl om, at der var hårdt brug for humanitær hjælp til de internt fordrevne syriske flygtninge, så de kan komme videre til et værdigt liv.

De 25 millioner kroner fordeles mellem Læger uden Grænser, Caritas Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors i Danmark og Red Barnet.

Med de nye penge vil organisationerne ifølge ministeren kunne udvide deres indsats betydeligt.

Blandt andet skal pengene bruges til uddeling af nødhjælp og indkvartering af nogle af de mere end 1,2 millioner internt fordrevne i Syrien og de næsten 300.000 syriske flygtninge i nabolandene.

Dansk Flygtningehjælp har fået tildelt ni millioner kroner.

- Vinteren er på vej med frost og kulde, og det vil forværre situationen for de mange flygtende. Det brændstof, der er i landet, går til krigen.

- Derfor arbejder vi intensivt på at hjælpe de civile syrere, der skal klare vinteren uden varme i år, siger Ann Mary Olsen, chef for Dansk Flygtningehjælps Internationale afdeling, i en kommentar.

I Syrien arbejder Dansk Flygtningehjælp tæt sammen med Syrisk Røde Halvmåne.

FN's Flygtningehøjkommissariat vurderer torsdag, at flygtningestrømmen ud af Syrien kan vokse til 700.000 i løbet af i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.