Danske møller går som varmt brød i udlandet

Markant stigning i eksporten af vindmøller

Danmark solgte vindmøller og tilhørende services for 53,5 milliarder kroner i 2014.

Danmark solgte vindmøller og tilhørende services for 53,5 milliarder kroner i 2014.

KØBENHAVN:Der blæste godt med vindmøller ud af Danmark sidste år, hvor eksporten af vindmøller endte på 53,5 milliarder kroner - svarende til 63,3 procent af den totale omsætning i branchen.

Det oplyser brancheorganisationen Vindmølleindustrien i en pressemeddelelse.

Sidste års eksport er den højeste siden rekordårene 2008-2009, hvorefter investeringerne i vindenergi led alvorlige knæk i store dele af verden, forklarer Jan Hylleberg, administrerende direktør for Vindmølleindustrien.

- Det er mere end flot, at vindmøllebranchen går så markant frem i 2014, og året markerer for alvor det tidspunkt, vi blev fri af krisen.

- Samlet set betyder tallene, at langt størstedelen af virksomhederne nu kan lægge de meget svære år bag sig.

- Det skyldes hårdt arbejde med tiltag og strategier kombineret med global markedsfremgang, som virksomhederne i Danmark har formået at udnytte meget flot, siger Jan Hylleberg.

Omsætningen i branchen er steget med 5,8 milliarder kroner på et enkelt år - godt hjulpet af efterspørgsel efter danske teknologier og services i udlandet.

Dette har også ledt til en vækst i beskæftigelsen, hvor cirka 1400 flere dagligt stempler ind på en virksomhed, der arbejder med vindenergi.

Gennemsnitligt omsætter hver af branchens knap 29.000 ansatte for 2,9 millioner kroner. Endelig bidrog den danske vindmøllebranche med 5,2 procent af den totale danske eksport i 2014.

- Vindmøllebranchen bidrager markant til dansk erhvervsliv, og de nye tal understreger branchens store vigtighed for økonomien herhjemme.

- Samtidig viser statistikken, at virksomhedernes fokus på at nedbringe omkostninger fører til bedre produktivitet og dermed konkurrenceevne, siger Jan Hylleberg.

Ifølge den administrerende direktør vil branchen også bidrage positivt til den danske samfundsøkonomi i fremtiden, hvis virksomhederne sikres de rette rammevilkår og en udvikling af Danmarks energisystem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.