Danske økologer afstår fra nitrit i pålæg

Fødevarer 1. december 2007 05:00

ÅRHUS: Danske forbrugere kan slippe for nitrit i økologiske pålægsprodukter, hvis bare de køber dansk. De største danske producenter i Økologisk Landsforening har givet håndslag på helt at afstå fra at benytte sig af en ny EU-godkendelse. Den giver med virkning fra lørdag producenterne lov til at bruge nitrit i økologiske produkter på samme måde, som det er tilladt i konventionelt pålæg. Bag aftalen står Farre A/S, Friland A/S, Hanegal A/S, Stryhns, Højer Pølser og Hedeagergaard, der tilsammen dækker næsten 100 procent af alle økologiske kødprodukter, der sælges i Danmark. - I økologi er det godt håndværk og rene råvarer, der giver smag og farve. Ikke kemi. Og vores holdning til nitrit ændres ikke af, at EU har godkendt stoffet. Vores virksomheder mærker også stor opbakning til den holdning fra forbrugerne, siger formanden i Økologisk Landsforening, Evald Vestergaard. /ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...