Danske OL-roere: Enorme bølger ødelagde vores rytme

Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen sluttede sidst i indledende heat i dobbeltsculler ved OL i Rio.

Rowing - Women's Double Sculls Heats Foto: Reuters/Murad Sezer

Rowing - Women's Double Sculls Heats Foto: Reuters/Murad Sezer

De danske roere Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen skal ud i et opsamlingsheat for at sikre en semifinaleplads i dobbeltsculler ved OL i Rio.

Parret var lørdag på vandet i første heat på bane tre, hvor der på forhånd var forventet hård modstand fra de øvrige både, og hvor de tre bedste ville booke semifinalebillet, mens de øvrige må ro opsamlingsheat.

Forholdene var svære på vandet, da bølger ødelagde rytmen for roerne, og danskerne fik ikke den bedste start.

- Der var enormt store bølger, og de kom sådan lidt fra siden og lidt med os. Og det gjorde bare, at det var rigtigt vanskeligt at lave det, vi normalt træner.

- Det er lidt en anderledes disciplin på en eller anden måde. Normalt går vores årer den samme gang, men det man ikke i sådan nogle bølger. Vores flow blev forstyrret nærmest i hvert tag.

- Enten tager vinden åren, eller også rammer man en bølge, der tager åren. Så det var svært at kontrollere årerne, siger Nina Hollensen.

Ved 500 meter lå Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen ikke blandt de tre første både, og de to kvinder sakkede længere og længere bagud.

Danskerne lå sidst efter 1000 meter, og her forblev de og sluttede hele 14 sekunder efter Donata Vistartaite og Milda Valciukaite i vinderbåden fra Litauen.

- Det er en udendørs sport, så vi burde være forberedt på det. Men når man ikke har prøvet det så mange gange før, så ligger det ikke på rygraden, hvad det er, man skal gøre og agere i sådan et vand.

- Når vi er et nyt hold, så er samroningen måske også det, som halter lidt. Vi skal være fuldstændig skarpe, præcise og ens. Det er det, der giver fart.

- Og når vi bliver slået lidt ud af den, så falder man tilbage til nogle af de ting, vi arbejder med teknisk. Og i det her vejr skal vi være knivskarpe, og det formåede vi ikke at være i dag, siger Lisbet Falch Jakobsen.

Bådene fra Storbritannien og Frankrig tog de to sidste semifinalepladser, da de sluttede som henholdsvis nummer to og tre.

Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen skal ro opsamlingsheat søndag.

- De hold, vi skal møde, er super skarpe. Og vi skal være super skarpe for at følge med. Men jeg tror godt på, at vi kan gøre det.

- Som vi også snakkede om på værelset i går, så er der ingen, der gider at ryge ud af OL efter en opsamling og kun have roet to løb og blive nummer 13.

- Det bliver en kamp til de yderste neglespidser, der skal kæmpes. Og det skal være fra tag et, siger Lisbet Falch Jakobsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.