Udland

Danske politikere skal diskutere homolov i Moskva

En dansk delegation rejser til Moskva i februar for at drøfte homoseksuelles forhold med russiske myndigheder.

Danske politikere skal diskutere homolov i Moskva

En dansk delegation rejser i begyndelsen af februar til Moskva for at danne sig et indtryk af forholdene for seksuelle minoriteter i Rusland, efter at landet har vedtaget nye love, rettet mod homoseksuelle.

Delegationen med socialdemokraten Mogens Jensen i spidsen blev inviteret af formanden for den russiske statsduma, Sergej Narisjkin, efter at han havde modtaget kraftig kritik under Europarådssessionen Strasbourg i september.

Dumaformand Narisjkin svarede igen på kritikken ved at invitere Mogens Jensen og andre til at komme til Rusland for ved selvsyn at danne sig et indtryk af forholdene for homoseksuelle. Formanden påpegede, at de havde lov til at holde ferie.

- Jeg er glad for, at det nu bliver muligt, kritisk at drøfte diskriminationsloven mod homoseksuelle på højt politisk niveau i Moskva, siger formanden for den danske delegation til Europarådet, Mogens Jensen (S), der tog Narisjkin på ordet og takkede for invitationen.

Ud over Mogens Jensen deltager også Michael Aastrup Jensen fra Venstre og Nikolaj Willumsen fra Enhedslisten i rejsen til Moskva, der finder sted samtidig med vinter-OL i den russiske sortehavsby, Sotji.

- Det er bekymrende og meget kritisabelt, at Rusland har vedtaget en lov, der både dæmoniserer og diskriminerer homoseksuelle, og det strider helt klart mod den europæiske menneskerettighedskonvention, siger Mogens Jensen.

Han begrunder det med, at Rusland har tilsluttet sig konventionen som medlem af Europarådet.

- Jeg ser invitationen fra Duma-formanden som et signal om, at man i Rusland begynder at lytte til den massive internationale kritik, der har været af angrebet på homoseksuelles basale rettigheder. Det er altafgørende, at vi kan fastholde det pres, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.