Danske popkometer går i idolernes fodspor

Som teenagere drømte Scarlet Pleasure om at få succes ligesom idolerne Red Hot Chili Peppers. Nu skal de spille på samme scene.

Drengedrømmen er kun få dage fra at gå i opfyldelse for den danske popgruppe Scarlet Pleasure. Fredag eftermiddag skal de nemlig spille hits som "Under the palm trees" og "Windy" på Roskilde Festivals Orange Scene.

Og trioen føler selv, at universet har fået alt til at gå op i en højere enhed - for de skal stå under den farverige teltdug kun to dage efter, at deres store idoler har spillet der.

- Vi startede Scarlet Pleasure i 8. klasse på baggrund af vores store fascination af Red Hot Chili Peppers. Og derfor virker det helt surrealistisk, at vi nu skal stå på Orange Scene samme år som dem, siger bassist Alexander Malone.

Popgruppen er fyldt op af ydmyghed og respekt, fortæller de. Nogle gange har de stadig svært ved at forstå, at de får lov til at spille på den ikoniske scene så tidligt i deres karriere.

Deres første udgivelse var EP'en "Mirage" i 2014, og i foråret fulgte de op med debutalbummet "Youth is wasted on the young".

Og faktisk havde trommeslager Joachim Dencker troet, at der ville gå i hvert fald et par år mere, inden drømmen kunne blive til virkelighed.

- Forleden dag fandt jeg min gamle dagbog, hvor jeg havde skrevet, at jeg ville stå på Orange med Scarlet Pleasure i 2018. Drømmen har været i vores bevidsthed i lang tid, og da vi fik nyheden, blev vi så glade og stolte, siger han.

Det har ikke altid været let at overbevise familie og venner om, at popdrømmen nok skulle give de tre drenge succes. Men nu føler de selv, at de rammer en milepæl, der ikke er til at benægte.

- Vi har været til mange familiefester, hvor vi er blevet drillet lidt, og folk har sagt med en ironisk distance: "Nå, skal du så op og spille på Orange en dag?". Det har altid været drømmen, og nu skal vi det. Det er helt vildt, siger forsanger Emil Goll.

Drengene havde håbet, at de kunne møde forbillederne fra Red Hot Chili Peppers bag scenen. Der ville gå "fanboy" i den, forklarer de tre danskere. De ville fortælle idolerne, at de er grunden til, at Scarlet Pleasure blev skabt.

Men chancen for, at det amerikanske rockband er taget videre efter deres koncert onsdag, er nok for stor til at overse.

- Det er så ærgerligt, at vi ikke spiller samme dag. Hvis vi gjorde, ville vi nok være ligesom små teenagepiger og spørge, om vi kunne få en selfie med dem, siger Emil Goll.

De tre 24-årige drenge har viet stort set al deres tid til Scarlet Pleasure siden folkeskolen. Det har betydet, at mange venskaber udenfor bandet efterhånden er blevet bekendtskaber, fortæller de. Men på trods af, at deres profession kræver ofringer, er de klar til at tage endnu et trin op ad karrierestigen.

- Nu drømmer vi om udlandet. Vi kan ikke benægte det mere, og både MØ og Lukas Graham har jo bevist, at det godt kan lade sig gøre, siger trioen.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst