Danske Rockwool skuffer i regnskab

Isoleringsgiganten Rockwool lever ikke op til analytikernes forventninger i årets første kvartalsregnskab.

Den danske stenuldsproducent Rockwool er kommet langsomt ud af starthullerne i 2014.

Torsdag eftermiddag løftede selskabet sløret for regnskabet for første kvartal i år, og det viste en omsætning på 3,616 milliarder kroner samt et driftsresultat på 212 millioner kroner.

Regnskabet lever ikke op til analytikernes forventninger, der på forhånd havde sigtet efter en omsætning på 3,673 milliarder kroner samt et resultat på 231 millioner kroner ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Før og efter skat leverer Rockwool et resultat på henholdsvis 203 og 143 millioner kroner mod analytikernes forventninger om et overskud på 223 millioner kroner før skat og 156 millioner kroner efter skat.

Rockwool fastholder sine forventninger til hele 2014 - et nettoresultat på omkring 950 millioner kroner mod 862 millioner kroner i 2013.

Af regnskabet fremgår det blandt andet også, at Rockwool er på tilbagetog i Kina, hvor selskabet dropper at opføre en helt ny fabrik.

Det sker efter en fortsat skuffende salgsudvikling på det kinesiske marked og usikre fremtidsudsigter.

- Da gruppen ikke inden for nær fremtid ser fremskridt i den tidligere ventede kinesiske lovgivning om brugen af ikke-brændbar isolering blev det besluttet at stoppe "green field"-fabriksprojektet i Tianjin i det nordlige Kina og undersøge andre muligheder for at styrke vores kinesiske aktiviteter, skriver Rockwool i kvartalsregnskabet.

I 2013 landede Rockwool en omsætning på 14,903 milliarder kroner, mens nettoresultatet blev 862 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst