Danske roere: Vi kan gøre det endnu bedre

De danske roere har fået en formidabel start på OL, men er klar til at gøre det endnu bedre i semifinalerne.

Danske roere: Vi kan gøre det endnu bedre

Efter en fremragende OL-åbning fra de danske roere i dobbeltscullerne er de opsatte på at finjustere de sidste marginaler, så eventyret måske kan resultere i danske medaljer.

- Alle holdene ror godt til de første 1000 meter, men jeg kan mærke, at vi har godt fat i dem, og så ved vi, at vi har noget at skyde med til sidst.

- Alt det, vi har aftalt, virker, siger Mads Rasmussen efter at være sluttet som nummer et i det indledende heat sammen med Rasmus Quist.

- Jeg er overrasket over, at vi har hurtigste tid i dag, for vinden var ikke til vores fordel, og vi havde bølger ude på bane 1, så jeg er rigtig tilfreds med en god start, siger roeren, der sammen med makkeren har proklameret, at de går efter olympisk guld.

Fremadrettet forventer han, at de største konkurrenter i kampen om medaljer bliver Storbritannien og New Zealand.

Også de danske kvinder i letvægtsdobbeltsculleren Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk Thomsen er optimistiske efter den direkte kvalifikation til semifinalerne.

- Vores start var ikke så god, men så fik vi fart i skuden og roede godt de sidste 1000 meter. Jeg tror, vi kan gå mere aggressivt ud de første 1000 meter, og det gør vi på torsdag, siger Juliane Elander.

- Vi havde regnet med, at vi ville gå videre med New Zealand, da vi har slået briterne før, så det var dejligt at slå newzealænderne, og så må vi tage briterne senere, siger sejleren efter at have taget andenpladsen efter Storbritannien.

Hun suppleres af makkeren Anne Lolk, der også har store forhåbninger om videre avancement.

- Vi kan måske godt gå lidt hårdere ud og stadig være med i spurten. Det er fint at have nogle ting, vi ved, vi kan forbedre i semifinalen, for der skal vi også levere et godt løb for at komme i finalen.

- Jeg roede 2000 meter, hvor jeg kiggede lige ind i ryggen (på Juliane, red.), som jeg plejer, så jeg vidste ikke, hvad vi var blevet, da vi kom over målstregen - det plejer Juliane at holde styr på ned over banen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.