Danske sejlere åbner VM med sejre og topplacering

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fører pointstillingen i 49erFX-klassen efter lørdagens sejladser.

Katja Salskov-Iversen (th.) og Jena Mai Hansen vandt to ud af tre heat, da de lørdag indledte VM i sejlsport i 49erFX-klassen. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Katja Salskov-Iversen (th.) og Jena Mai Hansen vandt to ud af tre heat, da de lørdag indledte VM i sejlsport i 49erFX-klassen. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Tre sejladser, to sejre og en samlet placering som nummer et.

Sådan endte det for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFX-klassen, da de lørdag indledte sejlsports-VM i Aarhus.

Danskerne stævnede ud i den blå gruppe i de indledende sejladser og startede ud med at vinde første sejlads.

I andet sejlads blev det kun til en 18.-plads, men de danske OL-bronzevindere tog revanche og sluttede af med også at vinde tredje sejlads.

De to sejre resulterer i en foreløbig topplacering for det danske par.

Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der også sejler i 49erFX-klassen, fik ligeledes en god start på VM, hvor den danske konstellation lørdag konkurrerede i den gule gruppe i de indledende sejladser.

Det begyndte lovende på hjemmebanen for de to danske medaljebejlere, da de åbnede med en sejr i første sejlads.

Kort efter blev sejren dog fulgt op af en noget mindre prangende 16.-plads i andet sejlads og siden en tredjeplads i tredje sejlads. Det giver parret en tredjeplads i den samlede pointstilling.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby Christensen sejlede lørdag også i den gule gruppe, og inden søndag ligger de på en samlet 37.-plads.

I samme gruppe som Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen befandt søstrene Johanne og Katrine Schmidt sig også.

De to søskende blev nummer 24 i første sejlads. I andet sejlads sluttede de lige foran Hansen og Salskov-Iversen på en 17.-plads, mens de i tredje og sidste sejlads sluttede tredjesidst som nummer 28. Det placerer dem på en foreløbig 49.-plads.

I Laser Radial er Anne-Marie Rindom fortsat med helt fremme. Lørdag nappede hun en andenplads i den første sejlads, men måtte så nøjes med en placering som nummer 18 i den anden.

Man kan dog trække den dårligste fra, så derfor indtager Rindom nu en samlet andenplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.