Danmark

Danske Sofie kæmper om pris i Cannes

Det er småt med dansk deltagelse i filmfestivalen i Cannes, men Sofie Nørgaard Kampmark kæmper for vores ære.

Det bedste bud på en dansk pris ved den årlige filmfestival i Cannes er en kun syv minutter lang animationsfilm om japanernes håndtering af sorgen efter den katastrofale tsunami i 2011.

Det er den danske tegner Sofie Nørgaard Kampmark, der står bag kortfilmen, der er udtaget i Cinéfondation Selection, hvor 18 bidrag er udvalgt blandt 1600 afgangsfilm fra filmskoler over hele verden.

- Det er selvfølgelig kæmpe stort at være udtaget - det er i virkeligheden den største sådan officielle anerkendelse, sådan en kortfilm kan få, så jeg er utrolig glad og stolt, siger Sofie Nørgaard Kampmark.

Hun glæder sig især over, at filmen, der behandler et følsomt emne, med udtagelsen kommer ud til et bredere publikum.

- Det betyder naturligvis, at den kommer ud til nogle flere mennesker i hele verden. Så det er jo spændende networking-mæssigt. Og måske bliver det også nemmere at søge funding til en ny film på et tidspunkt.

- Men lige nu tager jeg det hele i strakt arm - og en dag ad gangen, siger hun.

Idéen til filmen opstod, da Sofie Nørgaard Kampmark boede i Tokyo i 2011 og dermed oplevede jordskælvet og tsunamien helt tæt på.

- I virkeligheden er den lidt min ode til det japanske folk, og hvor rørt jeg blev over at se den måde, de håndterede deres nationale og personlige sorg på. Så det, at den rører andre mennesker også, betyder alverden, siger danskeren, der godt har kunnet mærke, at flere har fået øjnene op for hendes film.

- Opmærksomheden har været overvældende - der er allerede virkelig mange interesserede festivaler.

- Indtil videre har der været interesse fra Australien, Rusland, Finland, Tyskland, Bulgarien, Brasilien, Mexico, Canada, Spanien, og Tyskland. Men mange privatpersoner har også henvendt sig med ros og spørgsmål, og det er meget rørende, siger hun.

"Tsunami" bliver vist i Cannes torsdag 21. maj, og fredag 22. maj bliver det afsløret, om Sofie Nørgaard Kampmark og Danmark er blandt prisvinderne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.