Danske soldater genoptager træning af irakiske styrker

Danmark genoptager 1. marts træningen af irakiske styrker på Al-Asad-basen, oplyser Forsvarsministeriet.

Al-Asad-basen blev i starten af januar udsat for iransk missilangreb. Siden har koalitionens træningsmission været sat på pause. (Arkivfoto)

Al-Asad-basen blev i starten af januar udsat for iransk missilangreb. Siden har koalitionens træningsmission været sat på pause. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Danmark er klar til at genoptage træningen af irakiske styrker på Al-Asad-basen, der i januar blev udsat for et iransk missilangreb.

Det oplyser Forsvarsministeriet.

Koalitionens træningsopgaver på basen, der ligger i det vestlige Irak, har været sat på pause siden angrebet på basen 8. januar, men nu kan de danske soldater altså vende tilbage.

Træningen ventes at kunne genoptages 1. marts. Det sker på baggrund af en konkret vurdering fra koalitionens ledelse.

- I kampen mod terror er det vigtigt, at Irak ikke igen bliver arnested for terroristers rekruttering og træning, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) og tilføjer:

- Derfor er det vigtigt, at vi genoptager træningen af irakisk sikkerhedspersonel, så de på den lange bane selv kan varetage trygheden for Irak.

- Vores danske soldaters sikkerhed, mens de løser den vigtige opgave, har selvfølgelig højeste prioritet.

Danmark har siden 2014 deltaget i den internationale koalition, der bekæmper den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Indsatsen blev dog indstillet på grund af et iransk missilangreb 8. januar, der blandt andet ramte basen.

Angrebet var en reaktion på USA's drab på den iranske topgeneral Qassem Soleimani.

Siden har de danske soldater været i venteposition, men nu er situationen tilstrækkeligt normaliseret til at genoptage træningen.

Det uddyber siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

- Allerede i denne uge vil de danske soldater rejse tilbage til Irak for at starte genoptage træningen af de irakiske styrker per 1. marts.

- Det er rigtig vigtigt i kampen mod Islamisk Stat og international terrorisme, at vi genoptager træningen. Det er en vigtig opgave, at vi kan hjælpe Irak med at slå ned på Islamisk Stat, siger Jeppe Kofod.

Det har været regeringens ønske, at træningen skulle genoptages så tidligt som muligt, når sikkerhedssituationen tillod det for at opretholde et pres på Islamisk Stat i Irak, understreger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.