Danske spillere er vilde med tjekkisk VM-arrangement

Det danske ishockeylandshold har spillet for fulde huse i Ostrava, hvor tilskuerne er strømmet til.

Fulde huse til kampe mellem upåagtede ishockeylande og prægtig stemning i både Prag og Ostrava.

Ishockey-VM i Tjekkiet har været en tordnende succes, og efter at de første 50 kampe er afviklet, er arrangementet på direkte kurs mod tilskuerrekord.

Mandag aften dukkede eksempelvis mere end 6000 op for at se en "betydningsløs" kamp mellem Danmark og Slovenien.

- Det minder lidt om mit første VM i Bratislava i 2011. Der var også "fuld rulle" på alle kampe. Jeg har talt med tjekkisk tv og har også fortalt dem, at det har været et fantastisk arrangement, siger den danske back Jesper B. Jensen.

Til de første 50 kampe er der solgt i alt 555.710 billetter. Det giver et gennemsnit på 11.114 per kamp. Den hidtidige tilskuerrekord er fra Minsk sidste år, hvor kampene i snit blev overværet af 10.054 tilskuere.

- Der kommer mange tjekker til kampene, og de kommer for at feste. Det har man kunnet mærke som spiller, siger Jesper B. Jensen.

- Vi har talt om, at de for vores skyld godt kan lægge VM i Tjekkiet hvert år og så måske i Danmark hvert femte år. Det har været et virkelig godt VM. En kanongod oplevelse, siger han.

Danske fans, der rejste til Ostrava uden at have købt billet på forhånd, er blevet overraskede over, at nogle af kampene med dansk deltagelse var udsolgt, så de måtte skaffe sig billetter på det sorte marked.

Udsolgte kampe har historisk set været sjældne, når en forholdsvis lille ishockeynation som Danmark er den ene part i kampene.

- Hvis man sammenligner med VM 2012 og 2013 i Stockholm, så har det her været et kanonarrangement. De er gode til det hernede. De ved, hvordan man afholder et VM, og det lader til, at alle har haft en god oplevelse, siger den danske wing Morten Poulsen.

- Publikum ved noget om ishockey og lægger mærke til alle de små ting. Så er det altså sjovt at spille, siger han.

Mens kampene i Ostrava maksimalt kan ses af 8812 tilskuere, er der plads til 17.383 i Prag - og alle sæder er solgt, når værtsnationen spiller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.