Danmark

Danske svin skal ud af trange bokse

Regeringen vil give fikserede svin mere plads at bevæge sig rundt på. Brancheorganisation er ikke begejstrede.

Danske svin skal ud af trange bokse

Danske søer går frit 55 procent af tiden. Resten af tiden er de fikseret i bokse, der kun er få centimeter større end deres kroppe.

Fikseringen er praktisk for storskalaproduktion, men går ud over dyrevelfærden. Derfor har regeringen og Enhedslisten besluttet, at det fra 2015 er et lovkrav, at søerne går frit i 80 procent af deres levetid. Det skriver Politiken søndag.

- Det her vil virkelig rykke dyrevelfærden i svineproduktionen et stort, stort skridt fremad. Når søerne står i boks, kan de kun rejse sig op og lægge sig ned.

- Så er det et kæmpe fremskridt, at de får mulighed for at komme ud i løsdriftssystem, siger fødevareminister Mette Gjerskov til Politiken.

Dyrenes Beskyttelse kalder aftalen en "landvinding for dyrevelfærden".

Brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer anerkender, at løsdrift i svineproduktionen "er fremtiden", men de er ikke glade for, at der nu kommer et lovkrav.

Formanden Videnscenter for Svineproduktion under Landbrug og Fødevarer, Lindhardt B. Nielsen, så hellere, at det var blevet overladt til markedet at sørge for mere løsdrift.

- Vi havde helst set, at der gik fem år mere, for så havde markedet været bedre til at absorbere omkostningerne. Nu får vi i stedet en lille konkurrenceulempe, siger han til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.