Danske U21-herrer slår Finland og får hjælp af Færøerne

Danmarks U21-landshold i fodbold vandt 2-0 over Finland i EM-kvalen, mens Polen kun fik 1-1 mod Færøerne.

Træner Niels Frederiksen kunne glæde sig over tre danske point og et enkelt til Polen i EM-kvalifikationen for U21-landshold fredag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Træner Niels Frederiksen kunne glæde sig over tre danske point og et enkelt til Polen i EM-kvalifikationen for U21-landshold fredag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De danske U21-herrer i fodbold hentede fredag tre point i jagten på at spille sig til EM-slutrunden i Italien og San Marino.

I Aalborg vandt Danmark 2-0 over Finland i kvalifikationskampen i gruppe 3.

Mikkel Duelund bragte Danmark foran 1-0 i første halvleg, og i overtiden sørgede 18-årige Andreas Skov Olsen for scoringen til 2-0.

Dermed nåede Danmark op på 16 point på førstepladsen i gruppen, hvor Danmark i øjeblikket kæmper med Polen om førstepladsen.

Polen tog hjemme imod Færøerne, som endte med at give en hjælpende hånd til Danmark.

Færøerne var foran 1-0 indtil 20 minutter før tid, hvor Polen udlignede.

Opgøret endte dog 1-1, og dermed er Polen et point efter Danmark på andenpladsen.

Begge lande har spillet syv kvalifikationskampe.

Landstræner Niels Frederiksen kunne være tilfreds med det samlede udbytte efter et opgør, hvor Danmark burde have scoret flere mål.

- Jeg er glad. Det gælder om at vinde. Sejren var fuld fortjent. Vi skabte mange chancer og skulle have scoret mere, end vi gjorde. Der var dog defensive ting, der ikke fungerede, siger Niels Frederiksen ifølge Kanal 5.

Danmark vandt 5-0 over Finland i det seneste opgør i kvalifikationen, men danskerne mødte op med et uafgjort resultat senest mod Georgien samt 1-3-nederlaget forinden til Polen.

Danmark bragte sig foran efter 25 minutter, da Mikkel Duelund viste stort overblik og tekniske færdigheder.

Den 21-årige offensivspiller, der i slutningen af august blev solgt fra FC Midtjylland til ukrainske Dynamo Kiev, modtog en pasning i feltet fra Rasmus Nissen Kristensen fra Ajax.

Duelund foretog en hurtig dribling og bankede bolden i mål til 1-0.

Efter pausen var Danmark dominerende, men efter en times spil var stillingen fortsat 1-0, og kampen var til tider en rodet affære.

Celta Vigo-spilleren Mathias Jensen blev afløst af Oliver Abildgaard fra AaB efter pausen.

Senere blev Andreas Skov Olsen og Brightons Anders Dreyer sendt på banen i stedet for Marcus Ingvartsen fra Genk og Mikkel Duelund.

Det lignede et opgør uden flere scoringer, men FC Nordsjællands unge Andreas Skov Olsen sparkede bolden i mål i overtiden, og dermed vandt Danmark opgøret 2-0.

Danmark møder Polen hjemme 12. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.