Danske U21-talenter bookede billet til EM

Marcus Ingvartsen fra FC Nordsjælland blev dobbelt målscorer, da Danmark besejrede Rumænien i Aalborg

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto Michael BygballeU21

AALBORG:Det danske U21-landshold kunne tirsdag aften kvalificere sig til næste års EM-slutrunde i Polen med en hjemmesejr over Rumænien, og der var ingen slinger i valsen på NORDJYSKE Arena i Aalborg, hvor Danmark vandt 3-1 foran 4527 tilskuere.

Jakob Blåbjerg og Lucas Andersen var med i startopstillingen, men de to nordjyske aktører blev begge udskiftet i anden halvleg, hvor den danske sejr blot skulle forsvares hjem.

Danmark fik en drømmestart i kampens 10. minut, hvor en velspillende Pione Sisto blev sendt alene mod mål af Casper Nielsen. Pione Sisto, der blev solgt fra FC Midtjylland til spanske Celta Vigo i slutningen af juli, førte bolden frem i høj fart og udplacerede sikkert Valentin Cojocaru i det rumænske mål.

Seks minutter senere var stortalentet lige ved at fordoble den danske føring efter et hjørnespark, men kantspilleren sendte bolden lige forbi den ene opstander.

I kampens 25. minut var Pione Sisto igen tæt på. Denne gang kom han frem til en pæn skudmulighed på kanten af feltet efter en perfekt tværbold fra Lucas Andersen, men afslutningen sad lige på Valentin Cojocaru.

Otte minutter senere blev den rumænske keeper tvunget ud i en glimrende redning, da et afrettet skud fra Pione Sisto havde kurs mod det lange målhjørne, men det lykkedes at vifte bolden ud til et hjørnespark.

Her havde rumænske Ionut Nedelcearu lidt for godt fat i Andreas Maxsø, og kampens italienske dommer pegede på pletten. Straffesparket fra Marcus Ingvartsen var tæt på at blive reddet, men gæsternes keeper dirigerede bolden op i nettaget til 2-0.

I det 39. minut blev den sidste spænding dræbt, da anfører Lasse Vigen sendte et skarpt indlæg ind i boksen, hvor fremadstormende Marcus Ingvartsen headede Danmark på 3-0. Det så ud til, at angriberen headede bolden ned på sin hånd, inden kuglen gik i mål, men scoringen blev der ikke pillet ved.

De rumænske gæster kom aggressivt ud til anden halvleg og fik i enkelte sekvenser lagt et pænt pres på danskerne, selvom det ikke kastede de helt store chancer af sig.

Hvis rumænerne havde gjort sig tanker om et comeback, blev arbejdsbetingelser endnu sværere i det 64. minut, hvor Alexandru Ionita korrekt blev udvist for at stemple Pione Sisto bagfra.

Ikke desto mindre formåede gæsterne at reducere den danske føring til 3-1 fire minutter senere. En hård frisparksbold fra indskiftede Razvan Marin sad lige på Jeppe Højbjerg, men den danske keeper gav en unødvendig retur til George Miron, der let kunne sende bolden i kassen fra en fri position i feltet.

I det 77. minut fik Pione Sisto en stor mulighed for at fuldende en flot indsats. Kantspilleren trykkede af fra få meters afstand, men George Miron leverede aftenens største redning, da den rumænske forsvarsspiller afværgede skuddet med et hovedstød på målstregen.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, hvor EM-billetten blev sikret, og det danske U21-landshold har dermed ikke ret meget andet end æren at spille for i de to sidste kvalifikationskampe mod Bulgarien og Luxembourg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.