Danske verdensmestre sejler sig tilbage i medaljekampen

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen indtager fjerdepladsen før lørdagens medalrace i 49erFX.

VM-titlen er stort set uden for rækkevidde for de danske sejlere i 49erFX før lørdagens afgørende medalrace.

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der er regerende verdensmestre, er det bedste danske bud på en medalje på en samlet fjerdeplads, efter at duoen torsdag leverede tre stærke sejladser.

Salskov-Iversen og Hansen startede torsdagen på en samlet 12.-plads, men placeringer som nummer 4, 6 og 2 sendte dem på fremmarch i feltet.

Verdensmestrene har dog hele 18 point op til østrigerne Tanja Frank og Lorena Abicht på førstepladsen.

Det er derfor mere sandsynligt, at danskerne kan hente sølv eller bronze. Salskov-Iversen og Hansen har syv point op til den britiske båd på andenpladsen og fire point til den hollandske båd på tredjepladsen.

Den anden danske topduo med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard faldt til gengæld ud af den absolutte topstrid med placeringer som nummer 3, 29 og 23 i torsdagens sejladser.

Danskerne dumpede fra fjerde- til syvendepladsen, og er derfor også med i lørdagens medalrace, der har deltagelse af de ti bedste både.

Baad og Thusgaard har dog kun en minimal chance for at vinde en medalje.

Torsdagens sejladser betyder samtidig, at Danmark er sikret en nationsplads i 49erFX ved OL i Tokyo i 2020, da Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen som minimum er sikret en slutplacering i top-8.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.