Danske virksomheder er langt fra international elite

Private virksomheder halter bagefter på alle de tre målsætninger om innovation, som regeringen har sat.

Danske virksomheder er langt fra international elite

Danske private virksomheder sakker bagud i kapløbet, når det gælder innovation. I forhold til de tre målsætninger, som regeringen har sat for innovation i den private sektor, halter virksomhederne bagefter på alle tre områder.

Det fremgår af en rapport, som CBS - Copenhagen Business School - har udarbejdet for Dansk Jurist og Økonomforbund, Djøf.

Den viser, at kun 44 procent af de danske virksomheder var innovative i perioden 2009 til 2011, selv om begrebet innovation er bredt defineret.

En virksomhed er innovativ, hvis den inden for de seneste tre år har indført enten nye produkter, ny organisering, nye processer eller markedsføring. Det skyldes blandt andet, at virksomhederne har for få medarbejdere med en videregående uddannelse.

Formanden for Djøfs privatansatte medlemmer, Allan Luplau, advarer mod, at vi bliver for selvtilstrækkelige i Danmark.

- Det er klogt, at regeringen vil øge andelen af højtuddannede i den private sektor, så danske virksomheder kommer op i den internationale elite.

- Men selv om vi uddanner flere i Danmark, uddanner vores konkurrenter endnu flere, og lige så dygtige som i Danmark, siger Allan Luplau og fortsætter:

- I den danske debat hører vi ofte, at vi overuddanner de unge i dag. Hvis man åbner øjnene og kigger ud over landets grænser, vil man se, at vi er ved at blive overhalet indenom.

- Danmark og danske virksomheder har brug for endnu flere og endnu bedre uddannede unge, siger han.

De tre mål, som regeringen har sat er, at Danmark i 2020 skal været blandt de fem bedste i Europa når det gælder innovative virksomheder. I dag er vi nummer 12.

Vi skal være blandt de fem lande i Europa, der har flest højtuddannede ansatte i den private sektor, i dag er vi nummer 10.

Når det gælder private investeringer i forskning og udvikling, skal vi være blandt de fem bedste i verden i 2020. I dag er vi nummer syv.

- Det nytter ikke kun at kigge rundt i Europa. Vi er altså også i konkurrence med Asien. Når man er nummer 10 i Europa, er man kun nummer 18 globalt set, siger Allan Luplau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.