Dansker åbner VM med suverænt U23-guld

18-årige Mikkel Bjerg er verdensmester for U23-ryttere i enkeltstart efter en suveræn præstation.

Mikkel Bjerg (tv.) brændte asfalten i Bergen af mandag og vandt suverænt VM-guld i enkeltstart for U23-ryttere. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Mikkel Bjerg (tv.) brændte asfalten i Bergen af mandag og vandt suverænt VM-guld i enkeltstart for U23-ryttere. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

BERGEN:Danmarks første medalje ved årets VM i landevejscykling kom allerede mandag - og den var af guld hos U23-herrerne.

På den 37,2 kilometer lange enkeltstartsrute i norske Bergen satte blot 18-årige Mikkel Bjerg alle konkurrenterne vægs og kan kalde sig U23-verdensmester i enkeltstart.

Danskeren tilbagelagde ruten i tiden 47 minutter og 6 sekunder. Det var mere end et minut bedre end nummer to, hvilket er ekstremt meget.

Mikkel Bjerg var en del af anden startgruppe sammen med flere andre medaljekandidater, og dermed var det let at få indikationer på, hvor gode tider der blev kørt.

Og Bjerg, der kører sin første sæson som U23-rytter, kørte fænomenalt.

End ikke en tabt kæde undervejs kunne slå rytmen i stykker for den velkørende dansker.

Med et hurtigt lille skub fik han kæden på plads igen og fortsatte sit vanvittigt høje tempo.

På hver eneste mellemtid efter den første øgede han til konkurrenterne, og i mål var han mere end et minut hurtigere end nummer to, amerikaneren Brandon McNulty.

McNulty var rytteren, som ved sidste års VM i Doha tog guld på enkeltstarten for juniorer foran Mikkel Bjerg.

Som flere ryttere kom igennem, stod det klart, at Mikkel Bjerg lignede en sikker medaljekandidat - og nok også en guldvinder. Ingen var i nærheden af danskerens tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.