Dansker er positiv trods snævert medaljekiks i toerkajak

Det lignede længe en dansk topplacering i 1000 meter toerkajak ved EM, men til sidst endte det uden medalje.

René Holten Poulsen ser mange positive ting efter 1000 meter finalen i toerkajak ved EM, selv om han sammen med makkeren Nils Boe måtte nøjes med en fjerdeplads.

Blot tre 100-dele af et sekund adskilte parret fra at vinde en bronzemedalje. Danskerne førte før de sidste 250 meter på vandet i tjekkiske Racice.

- Selvom det er ærgerligt, at vi ikke lige kunne holde en podieplads til sidst, så er jeg personligt meget godt tilfreds, og det er vildt nok, at vi kan ligge deroppe kun en time efter, jeg har roet et maxløb i enerkajak.

- Vi roede et godt løb, og det er ret imponerende, at Nils Boe bliver nummer fire i sin første EM-finale, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

En time inden finalen i toerkajak sikrede René Poulsen sig sølv på samme distance i enerkajak.

Når der er VM i august sigter toerkajakken på at komme blandt de forreste seks. Det vil udløse en billet til OL i Rio de Janeiro.

- Til OL ligger ener- og toerkajak på forskellige dage, så der kan jeg nå at restituere optimalt. Der er stor forskel på, om man skal i aktion igen kun en time efter et maxløb, eller om man har 24 timer, siger René Holten Poulsen.

Sølvmedaljerne i enerkajakken blev sikret, selv om der er et stykke til topformen.

- Jeg vil altid gerne vinde, men det er en god start på sæsonen at få sølv i et så stærkt felt, og når jeg nærmer mig topformen, kommer jeg også til at have mere at skyde med på de sidste 500 meter, siger René Holten Poulsen.

Søndag skal René Holten Poulsen forsøge at vinde flere medaljer, når han konkurrerer i finalerne på 500 meter og 5000 meter i enerkajak.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.