Dansker gennemførte halvanden ironman med slemt lårbrud

Danskeren Kim Greisen skulle gennemføre 30 ironman på 30 dage, men er nu udgået med en alvorlig lårskade.

Dansker gennemførte halvanden ironman med slemt lårbrud

Det var et af Kim Greisens helt store mål at gennemføre 30 ironman på 30 dage.

Men den drøm er nu sat på pause, efter han måtte udgå på tredje dag af Triple Deca Ironman i Norditalien med et voldsomt brud på den øverste del af lårbenet.

- Jeg er selvfølgelig knust både mentalt og fysisk. Jeg har rigtig, rigtig ondt i benet. Det er ikke det nemmeste i verden.

- Lægerne tager nogle flere billeder i dag og opererer mig inden for de næste 24-48 timer, men der skal helt sikkert en skrue i.

- De første prognoser er, at jeg ikke må støtte på benet i tre måneder, men lad os nu se, siger Kim Greisen fra en hospitalsseng i Italien.

Danskeren nåede dog at gennemføre halvanden ironman med den alvorlige skade. Lårbruddet skete nemlig på løbets første dag, da Kim Greisens cykel gled væk under ham i et sving, han allerede havde været forbi 28 gange på ruten.

I starten troede han, at smerten blot var fra slaget, og han fik humpende gennemført både resten af cykelturen og maratonløbet efterfølgende.

På andendagen var der stadig smerter, men jernmanden formåede alligevel at komme i mål på den hårde rute med tiltagende smerter.

- Dag tre startede jeg på svømningen, men havde mere ondt, end jeg havde dagen før. Så jeg besluttede mig for at søge læge, og de lavede så en CT-skanning, der viste et kompliceret brud på venstre lårben.

- Men hvordan man kan løbe et maraton og lave en ironman med et brækket lårben, forstår jeg ikke.

- Det er også dumt og farligt, men sådan er det med mind over body - hvis man virkelig gerne vil, så kæmper man med det sidste, man har at slås med, siger Greisen.

Skaden har dog ikke fået danskeren til at opgive drømmen om at gennemføre 30 ironman på 30 dage på et tidspunkt, og lægerne er ifølge Kim Greisen svagt optimistiske i forhold til, at de kan få lappet ham godt sammen.

- Jeg er nødt til at tro på, at jeg kan komme tilbage. Jeg vil tilbage til sporten. Jeg skal helt sikkert tilbage.

- Jeg kan ikke tåle mere dårligdom lige nu. Og jeg tror selv på, at den positive indstilling hjælper på det, lyder det fra den ærgerlige sportsmand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.