Dansker hjælper Sarpsborg til første europæiske gruppesejr

Patrick Mortensen åbnede og lukkede scoringen, da norske Sarpsborg 08 torsdag slog Genk i Europa League.

Matti Lund Nielsen startede ligesom Patrick Mortensen på banen for Sarpsborg 08 og spillede hele torsdagens kamp. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix

Matti Lund Nielsen startede ligesom Patrick Mortensen på banen for Sarpsborg 08 og spillede hele torsdagens kamp. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix

Norske Sarpsborg 08 er i denne sæson for første gang i klubbens ti år lange levetid med i et europæisk gruppespil.

Torsdag nåede nordmændene en ny milepæl, da den første sejr i et europæisk gruppespil blev sikret med en 3-1-triumf hjemme mod Genk i Europa League.

Belgierne havde danske Joakim Mæhle i startopstillingen og Marcus Ingvartsen på bænken i hele kampen.

Sarpsborgs sejr kom i hus med stor hjælp fra danske Patrick Mortensen, der både åbnede og lukkede scoringen, da han først gjorde det til 1-0 og senere sendte bolden i nettet til slutresultatet.

Danskerens første mål kom allerede efter seks minutter, da Mortensen flugtede en returbold i kassen fra kanten af feltet.

Med cirka en halv time tilbage af kampen kom den danske angriber så igen på tavlen med et velplaceret skud, der igen blev sendt afsted fra kanten af feltet.

Matti Lund Nielsen startede ligesom Patrick Mortensen på banen for Sarpsborg 08 og spillede hele kampen.

Danskerklubben Malmö FF var også i aktion i Europa League torsdag. Den svenske klub tog med Anders Christiansen, Lasse Nielsen og Søren Rieks i startopstillingen en flot sejr på 2-0 over tyrkiske Besiktas.

Ingen af de tre danskere kom på måltavlen.

Mikkel Duelund var på bænken, men kom ikke på banen, da hans ukrainske klub Dynamo Kiev torsdag spillede 2-2 ude mod tjekkiske Jablonec.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.