Udland

Dansker i Boston: Det er urealistisk og skræmmende

Det er urealistisk og specielt at opholde sig i Boston, mens politiet leder efter den sidste terrormistænkte.

Dansker i Boston: Det er urealistisk og skræmmende

Alle i Boston har fået at vide, at de skal blive inden døre, indtil den anden bombemistænkte bror er blevet fanget. Og at sidde midt i orkanens øje er både skræmmende, specielt og urealistisk, fortæller Jens Ravnsbæk, der sidder 10 minutter fra bydelen Watertown.

- Det er lidt urealistisk lige nu. Hele byen er lukket ned. Alle skal blive inde, så det gør vi selvfølgelig, siger Jens Ravnsbæk, der forsker i kemi på Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston.

- Stemningen er dybt præget af, at der er en manhunt i gang, og at politiet er ude så massivt og talstærkt, tilføjer han.

Det var netop her en skudepisode i løbet af natten til fredag kostede en politimand livet, før en biljagt endte med en voldsom skudduel mellem politiet og to mænd fandt sted i Watertown, der er en forstad til millionbyen Boston.

- Det er da skræmmende, og det er en speciel oplevelse at have været så tæt på. Den bil, de stjal i nat, blev taget 100 meter fra, hvor jeg bor, siger Jens Ravnsbæk.

Han har også fået besked på at blive hjemme fra arbejde, og det regner han med, at alle i området har.

Ud over det drama, som udspiller sig, tror Jens Ravnsbæk dog ikke, at de seneste dages hændelser i Boston kommer til at påvirke hans eller amerikanernes hverdag.

- Lige nu er det en smule skræmmende, og det er en tragisk og frygtelig ting, der er sket, men det kommer ikke til at påvirke min hverdag, når det er overstået. Efter det her vanvid er ovre, går det jo tilbage til normal hverdag, siger han og tilføjer:

- Amerikanerne har selvfølgelig sørget og været skræmte. Det er dybt tragisk, og mange har deltaget i sørge-arrangementer, men jeg tror ikke på, at folk i Boston lader sig diktere af, at to terrorister forsøger at skræmme dem.

Mandag eksploderede to bomber i Boston Marathons målområde. Det har kostet tre mennesker livet, mens 180 personer er blevet kvæstet.

De mistænkte bag bombeangrebet er to brødre. Den ene blev pågrebet af politiet efter skudepisoden i Watertown, men han døde senere af sine kvæstelser.

Hans bror er stadig på fri fod og tvinger alle i Boston-området til at blive inden døre, mens eftersøgningen står på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.