Dansker i Kijev: Jeg har set 10 lig

Dansk firmaejer hjælper demonstranterne i Kijev i kampen mod den ukrainske præsidents styre.

En dansk it-direktør bosiddende i Kijev har meldt sig i kampen mod den ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, og hjælper demonstranterne.

46-årige Jesper Lindholt er bosat i Kijev på syvende år, hvor han har et softwarefirma.

Han har meldt sig til transporttropperne og sidder klar med sin bil foran felthospitalet, når der skal køres med sårede eller mad. Tidligere var han på uafhængighedspladsen, Maidan.

- Kampene stoppede, lige før jeg kom. Men der var snigskytter, der skød ned blandt folk, siger han til Ritzau.

- Jeg har set 10 lig. 10 dræbte, der var skudt af snigskytterne i hoved, hals og bryst. Det sætter ligesom stemningen, fortsætter han.

Imens han sidder og venter, vrimler det med almindelige borgere, der kommer forbi hospitalet med lægemidler, medicin, varmt mad og tøj.

Jesper Lindholt beskriver situationen som meget anspændt.

- Det er uhyggeligt, men samtidig er det vanvittigt stærkt. Det er de almindelige borgere, der har rejst sig. De har 20.000 nede på pladsen lige nu, der kæmper for den her nation, deres frihed og demokrati, siger han.

Onsdag aften aftalte Janukovitj og oprørslederne en våbenhvile. Men våbenhvilen var kortvarig, og torsdag eftermiddag meldes der 26 dræbte.

Situationen i Ukraine eskalerede, efter at Janukovitj i november afslog at skrive under på en handels- og associeringsaftale med EU for i stedet at trække landet tættere mod Rusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.