Udland

Dansker i Nepal: Kollapsede huse og sårede efter skælv

Udsendt fra Beredskabsstyrelsen i Nepal melder om sårede, kollapsede huse og støvskyer i nepalesisk landsby.

Jorden rumlede under Nicolai Rauhe Kristensen, teamleder for Beredskabsstyrelsens udsendte i Nepal, da et nyt jordskælv ramte landet tirsdag.

Nicolai Rauhe Kristensen opholder sig i hovedstaden, Kathmandu, men har kolleger cirka 50 kilometer nordøst for hovedstaden i et landsbyområde i Nepal, hvor situationen er alvorlig efter jordskælvet.

- Her i Kathmandu er der ikke synlige skader efter skælvet, så vidt vi kan se.

- Men i landsbyen Chautara, hvor mine kolleger fra Beredskabsstyrelsen befinder sig, melder de om bygningskollaps, store støvskyer og flere sårede, siger Nicolai Rauhe Kristensen.

Han er netop ankommet til Nepal tirsdag morgen for at afløse den afgående teamleder og befandt sig i beredskabsstyrelsens teltlejr i Kathmandu, da jordskælvet ramte.

- I hvert fald tyve minutter efter skælvet kunne jeg mærke, at jorden rumlede, og stolene bevægede sig en smule under os. Efter de cirka tyve minutter kom der et nyt større efterskælv. Så det kom i bølger, siger Nicolai Rauhe Kristensen.

Beredskabsstyrelsen støtter den koordinationsindsats, som FN står for, efter jordskælvet på 7,8, der ramte Nepal 25. april. Styrelsen har oprettet teltlejren på FN's område i Kathmandu.

- Det er her, vi bor, og det er her, vi arbejder. Det var også her, jeg opholdt mig, da jordskælvet ramte, siger Nicolai Rauhe Kristensen.

- Vi kunne tage forholdsvist let på det, fordi vi bor i telte, og de svajer, men det sker der ikke noget ved, siger han.

- Men de personer, vi kunne se storme ud af bygningerne omkring os, var meget påvirkede af det og var meget nervøse. Det lokale personale begyndte hektisk at ringe rundt til familien for at sikre sig, at de var okay, siger Nicolai Rauhe Kristensen.

Han oplyser, at alle 10 udsendte danskere fra Beredskabsstyrelsen slap uskadte fra tirsdagens jordskælv i Nepal, som er blevet målt til 7,3.

Epicentret ligger 19 kilometer under jordens overflade tæt ved Mount Everest og grænsen til Kina, 68 kilometer fra byen Namche Bazar og 83 kilometer fra hovedstaden Kathmandu.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.