Dansker i USA: Folk er bange for uforudsigelige Florence

En dansk familie i North Carolina forbereder sig lige nu på at blive ramt af orkanen Florence.

I hovedstaden i den amerikanske delstat North Carolina, Raleigh, er hylderne med fødevarer, der ikke skal på køl, støvsuget for indhold, forklarer danske Julie Bendtsen, der bor i Raleigh. Foto: Julie Bendsen/Free

I hovedstaden i den amerikanske delstat North Carolina, Raleigh, er hylderne med fødevarer, der ikke skal på køl, støvsuget for indhold, forklarer danske Julie Bendtsen, der bor i Raleigh. Foto: Julie Bendsen/Free

Den voldsomme orkan Florence har allerede forårsaget sine første ødelæggelser på den amerikanske østkyst.

Langsomt vil den trække længere ind over landet, og her ligger den amerikanske delstat North Carolina blandt andet på orkanens spåede rute.

I statens hovedstad, Raleigh, sidder danske Julie Bendtsen sammen med sin mand og to børn og forbereder sig på Florences ankomst.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende før, så vi har fulgt de instrukser, vi har fået. Vi har sørget for at købe en masse mad, som ikke behøver være i køleskabet. Dåsemad, brød, kiks, peanutbutter og så videre.

- Vi bor i et område med en helt masse gamle træer og med elledninger, som ikke er gravet ned i jorden. Ved andre orkaner har strømmen været væk i ugevis. Og man har ikke vidst, hvornår den kom igen, siger hun.

Familien har boet tre et halvt år i hovedstaden Raleigh, der ligger cirka to timer fra kysten i North Carolina.

Og selv om Raleigh ikke ser ud til at blive ramt værst, så kan Julie Bendtsen mærke alvoren både hos myndighederne og hos amerikanerne.

- Folk tager det ret alvorligt, og folk har været bange, fordi det er så uforudsigeligt, hvad der kommer til at ske.

- Når man sidder i Danmark og hører om det, så kan det godt bare lyde sådan lidt "wow, orkan og tornadoer", men når man sidder så tæt på og hele tiden kender nogle, der har en relation til folk, der bor ved kysten, så kommer det pludselig tæt på, siger hun.

Ifølge USA's National Hurricane Center (NHC) ventes orkanen at ramme North Carolinas kyst omkring klokken otte lokal tid fredag morgen.

Her ligger blandt andet strandbyen Wilmington.

- Wilmington er den største og mest populære badestrand, og den minder lidt om Vesterhavet. Der er normalt rigtig meget gang i byen, men den her storm bliver fuldstændig ødelæggende for den, siger Julie Bendtsen.

Der bor cirka ti millioner mennesker langs orkanens ventede rute.

Orkanens størrelse betyder, at der nogle steder ventes helt op mod en meters nedbør på to dage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.