Dansker i USA gør klar til orkan: Har købt brød og øl

Orkanen Florence trækker ind over USA. North Carolina, South Carolina og Virginia ventes at blive ramt.

Beboerne i New Bern, North Carolina, har fået en smagsprøve på orkanen Florence, der har fået vandstanden til at stige. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Reuters

Beboerne i New Bern, North Carolina, har fået en smagsprøve på orkanen Florence, der har fået vandstanden til at stige. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Reuters

Beboere på USA's østkyst er torsdag eftermiddag begyndt at få en forsmag på orkanen Florence, og det har fået mange til at søge væk fra området eller i hvert fald søge ly og gøre sig klar.

En af dem er den 26-årige dansker Thomas Jepsen, der er selvstændig og bor i Raleigh i delstaten North Carolina et par timers kørsel fra kysten.

- Jeg har været ude at købe blandt andet brød, masser af øl - det skal man helst ikke løbe tør for - og proteinbarer. Ting, som ikke er afhængige af at skulle køles ned.

- Vi er endnu ikke blevet ramt af seriøs regn, men det skulle ske inden for et par timer, siger han ud på aftenen dansk tid.

Ifølge USA's National Hurricane Center, NHC, forventes selve orkanen at ramme North Carolina fredag. South Carolina og Virgina ventes også at blive ramt.

Orkanen har været varslet i flere dage, og det har fået folk til at købe stort ind i supermarkederne.

- Jeg har hørt, at der siden søndag stort set har været udsolgt af brød i de fleste større forretninger. Der har været udsolgt af vand i mange butikker, og benzin har været udsolgt på flere tankstationer, siger Thomas Jepsen.

På Twitter har North Carolinas guvernør, Roy Cooper, advaret mod at undervurdere orkanen, selvom den er blevet nedgraderet fra kategori fire til to.

Der forventes op til en meters nedbør på to dage visse steder. Thomas Jepsen planlægger dog ikke at forlade sit hjem.

- Jeg bor relativt højt i området uden træer, der kan falde ned i huset. Vi bliver ramt af markant mindre vind end ude ved kysten, så jeg har planer om at blive.

- Selvfølgelig bliver vi lukket inde i huset i flere dage med konstant regn, men jeg har planer om at blive, siger han.

Der bor omkring 10 millioner mennesker langs orkanens ventede rute. Der er torsdag målt vindstød på 165 kilometer i timen i vejrsystemet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan orkanen presse havvand tre kilometer ind i landet. Afhængig af hvor længe Florence bliver over et område, forventes oversvømmelser på op til fire meter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.