Dansker klarer cuttet hos New England Patriots

Hjalte Froholdt har udsigt til debut i NFL, efter at danskeren klarede cuttet til New England Patriots trup.

New England Patriots indleder NFL-sæsonen i næste uge mod Miami Dolphins. (Arkivfoto).

New England Patriots indleder NFL-sæsonen i næste uge mod Miami Dolphins. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:Danske Hjalte Froholdt klarede cuttet hos New England Patriots og står foran sin debut i NFL.

Senest lørdag skulle de 32 hold i verdens bedste liga for amerikansk fodbold skære deres trupper ned fra 80-90 spillere til de 53, som de i første omgang må tage med sig ind i NFL-sæsonen.

Det var på forhånd ventet, at Froholdt ville klare lørdagens cut.

Da New England Patriots lørdag på holdets hjemmeside sagde farvel til 24 spillere, var danskerens navn ikke iblandt.

Fynboen, der spiller på den offensive linje, blev valgt i den årlige draft sidste år, men missede hele 2019-sæsonen med en skade.

Men i år er Froholdt indtil videre skadesfri, og det forventes, at han som udgangspunkt skal agere reserve i den kommende sæson, der begynder i næste uge.

Den 24-årige svendborger er den første dansker, der er en del af et NFL-holds endelige trup til en sæson, siden Morten Andersen spillede for Atlanta Falcons i 2007.

Flere andre danskere har været på kontrakt hos et NFL-hold i mellemtiden. Men alle er blevet sorteret fra, inden sæsonen begyndte, eller de har været forvist til et holds træningstrup, der ikke kan bruges i kamp.

Dermed går Hjalte Froholdt igen i Andersens fodspor. Han blev således sidste år den første dansker til at blive valgt i NFL-draften, siden Andersen blev det i 1982.

Hjalte Froholdt skrev sidste år under på en fireårig kontrakt med New England Patriots til en samlet værdi på cirka 20 millioner kroner.

Danskeren kommer dog kun til at tjene så meget, hvis han bliver på holdet alle fire år - Froholdts løn er ikke garanteret, hvis han bliver fyret før tid.

Danskeren nåede sidste år at spille flere testkampe inden sæsonen, men har altså stadig sin debut i en betydende kamp til gode.

New England Patriots spiller sin første kamp i 2020-sæsonen næste søndag klokken 19 dansk tid på hjemmebane mod Miami Dolphins.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.