Udland

Dansker overfaldet i Kairo

Udenrigsministeriet er sparsom med oplysninger om en dansker, der blev overfaldet i Kairo lørdag.

Dansker overfaldet i Kairo

En dansk statsborger blev overfaldet lørdag på Tahrir-pladsen i Kairo. Det bekræfter vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice overfor Ritzau.

Overfaldet skulle angiveligt ifølge den amerikanske fotojournalist Cliff Cheney være sket under tumulterne lørdag aften, da tusindvis af demonstranter var på gaden efter dommen over Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak. Det skrev han på Twitter.

Den amerikanske fotojournalist mente, at der var tale om en kvindelig dansk journalist.

- En kvinde fra Danmark blev overfaldet af en gruppe mennesker i en bygning på Tahrir-pladsen. Jeg så det. Det så grimt ud, skriver Cliff Cheney.

Den amerikanske fotojournalist fortsætter sin beretning på Twitter:

- Gruppen omkring hende blev større og større, og vi var ikke i stand til at komme hen til hende. Jeg spurgte nogle egyptiske journalister om, hvad der foregik. De fortalte, at det var en dansk journalist i selskab med en mand, der blev overfaldet, skriver Cliff Cheney.

Vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice vil hverken be- eller afkræfte, at der er tale om en journalist, men oplyser kun, at den danske statsborger er i kontakt med den danske ambassade i Kairo, som yder assistance til den overfaldne.

Den overfaldne dansker har ligeledes været i kontakt med sine pårørende, oplyser Udenrigsministeriet.

Demonstrationerne på Tahrir-pladsen lørdag forløb generelt forholdsvis roligt uden alvorlige voldshandlinger. Kun et fåtal af de mange tusinde demonstranter blev tilbageholdt af sikkerhedsstyrker og politi.

/ritzau/