Udland

Dansker slap uskadt fra angreb på Kabul-hotel

Jeg har flere gange været i kontakt med ham, og han har det godt

En dansker, der er gæst på hotel Serena i Kabul, slap uskadt efter et angreb torsdag. Det oplyser Danmarks ambassadør i Kabul, Henrik Bramsen Hahn.

- Vi ved ikke meget om angrebet endnu, men jeg kan oplyse, at der bor en dansker på hotellet, og at vedkommende er uskadt. Jeg har været i kontakt med ham flere gange, og han har det godt, siger Henrik Bramsen Hahn til Ritzau.

Ambassadøren vil ikke oplyse nærmere detaljer om den danske gæst på hotellet, der betegnes som det sikreste i Kabul, og derfor benyttes af mange udlændinge.

Hotellet blev torsdag aften angrebet af Taliban-folk, men de fire angribere er blevet dræbt.

Det norske forsvar oplyser til NRK, at norske specialstyrker blev sat ind for at nedkæmpe Taliban-oprørerne.

- Faktum er jo at forskellige landes specialstyrker træner afghanske specialstyrker. I Kabul er det blandt andet nordmændene, og det kan være, at de har været ude med afghanske specialstyrker i den anledning, siger ambassadør Henrik Bramsen Hahn.

Hotel Serena ligger ikke langt fra den danske ambassade i et ellers sikkert område.

- Hotellet ligger mindst lige så sikkert som ambassadekvarteret. Afghanistan er et fattigt land, og Taliban har stadigvæk en vis skare, der støtter dem rundt omkring, og de har også penge indimellem.

- Så det er klart, at har man støtter og penge, kan man måske også få betalt sig vej gennem de kontroller, der omkring hele Kabul. Det er mit gæt, at det er det, der sker, siger Henrik Bramsen Hahn.

Ambassadøren fortæller, at Taliban-angreb foregår næsten dagligt.

- Angreb fra Taliban er næsten dagligdag for os, der har været her et stykke tid. Gennem de seneste to måneder har det været mere ude i provinsen, hvor afghanske sikkerhedsstyrker har lidt mange tab.

- Nu ser vi det også i Kabul. Det er klart, at vi tænker endnu mere på vores sikkerhed. Vi vurderer hele tiden vores sikkerhed, fortæller Henrik Bramsen Hahn.

Angrebene skal ses i lyset af præsidentvalget i Afghanistan, der afholdes i første halvdel af april. I sidste uge kom Taliban med en udtalelse om, at oprørerne ville angribe valghandlingerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.