Dansker teamchef i rekordforsøg

Jan Kalmar og en Porsche Cayenne vil køre fra Nordkap til Afrikas sydspids i rekordtid

Christian Schacht
Turen går gennem 16 lande og over 17.000 km.
Biler 24. april 2016 15:17

BILER: Hvad skal man med en firehjulstrækker i et land, hvor Himmelbjerget er noget af det højeste man kan nå - og for resten absolut forbudt at bestige med bil? Tja, man kan jo begive sig ud på en af de længste strækninger på jorden og gøre turen så hurtigt, at man sætter rekord…

”The Longest Drive” kalder et team af bilentusiaster sig – et hold af mænd, som udfordres af at køre ekstremt lange strækninger på jordkloden. Og ikke bare langt - langt på tid.

Sidste år prøvede teamet, der har danske Jan Kalmar med om bord, at slå hele to verdensrekorder på én gang. Den første bestod i turen fra Nordkap i Norge - det nordligste punkt i Europa – til Cape Agulhas - det sydligste punkt på det afrikanske kontinent.

Den anden drejede sig om på samme tur at forbedre den eksisterende rekord i at køre fra London til Cape Town hurtigst muligt.

Gennem 21 lande

Desværre sluttede rejsen, da en zebra kom på tværs på ruten gennem Tanzania.

Nu prøver teamet af bilentusiaster så igen, og denne gang koncentrerer de sig om at drøne turen Nordkap-Cape Agulhas på rekordtid.

- Turen 2016 går gennem 21 lande og strækker sig over 17.000 km under meget forskellige og til tider temmelig udfordrende vej- og vejrforhold - og ikke mindst sikkerhedsforhold, fortæller Jan Kalmar.

- Vi skal køre i alle døgnets 24 timer – kun afbrudt af optankninger. I Afrika går ruten gennem følgende landene: Egypten, Sudan, Etiopien, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana og til sidst Sydafrika, oplyser den danske eventyrer.

Erfaringerne fra det første rekordforsøg har fået teamet til at ændre på få, men væsentlige dele af den Porsche Cayenne, primært har man gjort bilen 150 kg lettere for at få den til at køre længere på literen, men også forbedre køreegenskaberne. Vognen er med dieselmotor.

Internationalt hold

Jan Kalmar er som hidtil teamleder og hans to holdkammerater på turen er denne gang Shaun Neill fra Sydafrika og Vitoldas Milius fra Litauen.

Turen er planlagt at skulle starte primo maj. Flere detaljer vil blive offentliggjort senere.

Visse dele af ruten kan i følge Jan Kalmar ikke regnes for ”sikre områder,”

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...