Dansker vendte sig i båden og blev OL-klar

Anne Lolk er skiftet fra kajak til roning og er på mindre end fire år OL-klar. Hun forventer hård semifinale.

Dansker vendte sig i båden og blev OL-klar

Kan man ikke komme til OL i én disciplin, må man jo prøve i en anden.

Anne Lolk er firdobbelt verdensmester på kajakkens maratondistance, men det er ikke en olympisk disciplin. I stedet forsøgte hun at kvalificere sig til OL i 2008 i toerkajak. Det kiksede.

Hun hoppede i stedet over i en robåd, og nu er hun klar til OL i London, hvor hun ror letvægtsdobbeltsculler med Juliane Elander.

- Jeg troede egentlig fra begyndelsen, at jeg skulle prøve at kvalificere mig til London i kajakken. Men min makker Mette Barfod var stoppet, og Henriette Engel var rimeligt suveræn i enerkajakken.

- Jeg prøvede at ro med et ungt talent, men det fungerede ikke rigtigt, og derfor mistede jeg troen på, at det kunne lade sig gøre. Og så meddelte jeg, at jeg stoppede, siger Anne Lolk.

I en alder af 26 år troede hun nu, at hun skulle indhente alle de ting, hun ikke havde nået som elitesportsudøver. Hun fik dog ikke lov at slappe af ret længe, for pludselig dukkede der en e-mail fra roeren Juliane Elander Rasmussen op.

Hun stod også uden en makker og ville høre, om ikke Anne Lolk havde mod på at skifte fra at være "forlænsroer", som kajakfolket kaldes, til at være "baglænsroer", som er øgenavnet for atleter med årer i stedet for pagajer.

- Vi prøvede det af, og det så ikke helt skævt ud, og jeg nød faktisk også at få lidt luftforandring.

- Vi har god kemi, selv om der er et par års forskel på os. Alligevel er vi på mange måder på samme sted, og vi har den samme indstilling til træning.

- Der er da helt sikkert ting, der kan blive bedre og tekniske detaljer, der kan forfines, men det grove er på plads. Jeg tager det med mig fra kajakken, at jeg er vant til at bevæge mig i en båd, og jeg er bevidst om min krop.

Duoen blev sidste år nummer otte ved VM, og 2012 har budt på tre finalepladser i de tre World Cup-afdelinger, og i München i juni måned blev det endda til sølv.

- Specielt det sidste World Cup-resultat har givet os masser af optimisme. Men der venter os helt sikkert en hård semifinale i London, og så må vi tage den derfra, siger Anne Lolk.

Kvindernes letvægtsdobbeltsculler skal i vandet ved Eton Dorney den 29. juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.