Dansker vinder VM-guld i mountainbike på OL-distance

Annika Langvad er ny verdensmester i mountainbike på den olympiske distance. Triumfen kom i hus i Nove Mesto.

Absa Cape Epic mountain bike race Foto: Scanpix/Nic Bothma

Absa Cape Epic mountain bike race Foto: Scanpix/Nic Bothma

Den danske mountainbikerytter Annika Langvad har fået en forrygende optakt til de olympiske lege i Rio de Janeiro i august.

Lørdag vandt danskeren nemlig VM-guld på den olympiske distance og kan fremover iføre sig den traditionsrige, regnbuefarvede verdensmestertrøje.

Med armene væk fra styret kunne hun i stor glæde passere målstregen først i tjekkiske Nove Mesto. De nærmeste forfølgere var mere end et minut efter danskeren.

Det er fjerde gang i karrieren, hun står øverst på et VM-podium. Langvad vandt også VM-guld i 2011, 2012 og 2014, men dengang var det på maratondistancen.

Blot få minutter efter lørdagens triumf modtog Langvad en hilsen fra Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på det sociale medie Twitter.

- Tillykke til Annika Langvad med verdensmesterskabet. Flot, flot! Og så på Tour De Frances startdag. Så er det sommer og cykling!, skriver statsministeren.

Amerikaneren Lea Davison og canadieren Emily Batty blev henholdsvis nummer to og tre i lørdagens VM-løb. De var 72 sekunder og 104 sekunder langsommere end Langvad.

Den 32-årige danske verdensmester var allerede udtaget til OL i Rio inden VM. Ved OL i London for fire år siden var hun forhindret i at deltage på grund af skader.

Da hun blev udtaget til OL i begyndelsen af juni, udpegede hun sig selv som et bud på en mulig medaljevinder.

- Hvis man kigger tilbage på de sidste par års World Cups og verdensmesterskaber, så er der fire, der har skilt sig ud og taget alle de store sejre.

- Så er der en håndfuld, som lidt mere er nogle outsidere til medaljer, og der ser jeg mig selv som en af de her outsidere, sagde Annika Langvad i forbindelse med udtagelsen.

Annika Langvad begyndte først i 2008 at køre på mountainbike. Hun blev bidt af det, og to år senere deltog hun for første gang i et World Cup-løb, hvor hun sluttede som nummer 22. Året efter kom hun første gang på podiet i et World Cup-løb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.