Danskere bidrog til choksejr ved World Cup

Både Frans Nielsen og Jannik Hansen tegnede sig for en assist, da undertippede Team Europe dukkede USA

Frans Nielsen (th.) stod for en assist, da Team Europe choksejrede. Foto: Eric Bolte/USA Today
Sport 18. september 2016 10:58

TORONTO: Den stort anlagte turnering World Cup of Hockey med deltagelse af sportens største stjerner blev åbnet med stærk dansk signatur.

I en højst overraskende triumf sejrede Team Europe over USA i første kamp med 3-0, og begge danske islæt hos sejrherrerne, Frans Nielsen og Jannik Hansen, stod bag en assist.

Frans Nielsen var oplægger til Marian Gaboriks føringsmål i første periode, mens Jannik Hansen assisterede franskmanden Pierre-Edouard Bellemares ved 3-0-målet i anden periode.

Amerikanerne med stjerner som Patrick Kane, Jonathan Quick, James van Riemsdyk, Ryan Kesler og Joe Pavelski dominerede spillemæssigt og vandt skudstatistikken med hele 35-17. Foran mål var europæerne dog skarpest.

Bødker så på

Mikkel Bødker er også en del af Team Europe, men han var henvist til tilskuerpladserne i kampen.

World Cup of Hockey er en prestigefyldt turnering med deltagelse af verdens seks største hockeynationer: Canada, Tjekkiet, Finland, Rusland, Sverige og USA.

Derudover deltager Team Europe, som er de bedste europæiske spillere uden for de deltagende nationer, samt et nordamerikansk U23-mandskab.

Turneringen afvikles af organisationen bag NHL, og med spilletermin før NHL-sæsonen er hele paraden af stjerner med modsat ved Den Internationale Ishockeyunions officielle VM, som ligger midt i NHL-sæsonen.

World Cup of Hockey er en udløber af Canada Cup, som opstod i 1976 og løb frem til 1991.

I 1996 blev World Cup of Hockey så en realitet med den første turnering. Den blev spillet anden gang i 2004, og årets udgave er således blot den tredje i turneringens historie.

Turneringen bliver herefter permanent afviklet hvert fjerde år, så den næste turnering bliver i 2020.

USA vandt turneringen i 1996. Canada tog pokalen i 2004.

Canada åbnede årets turnering med en storsejr på 6-0 over Tjekkiet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...