Udland

Danskere har siddet fanget i tyrkisk lufthavn i timevis

Lene Grooss og familie har siden 22.30 siddet i en lufthavn i Istanbul. De får intet at vide om deres rejse.

TURKEY-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Gurcan Ozturk

TURKEY-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Gurcan Ozturk

Hvad der skulle have været en ferie i Vietnam er nu blevet til et kaotisk og ubehageligt ophold i en lufthavn i Istanbul for Lene Grooss og hendes familie.

De har siden klokken 22.30 været fanget i lufthavnen under det mislykkede militærkup.

- Der er ro på nu, så vidt vi kan se. Vi ser ikke noget militær, og vi hører intet. Folk her er mest bare mega trætte. Men vi får ingen information overhovedet.

- Vi ser heller ingen lufthavnsansatte eller ansatte fra vores flyselskab. Der er bare radiotavshed, siger Lene Grooss ved totiden lørdag eftermiddag.

Hun befinder sig sammen med sin mand og to voksne børn i en VIP-lounge, de egentlig ikke må være i. De har i nat måttet ligge på gulvene i lufthavnen, hvor store flokke af mennesker måtte overnatte.

- Der er lettet nogle fly her fra, så nu kan folk sidde på stole rundt omkring. Men i nat lå vi på gulvene.

- Vi har prøvet at få lidt søvn. Det er bare ikke så let, når man ligger på et gulv med mennesker og lys over det hele. Nu sidder folk og er ved at falde ned af stolene af træthed, siger hun.

Nattens oplevelser har taget hårdt på familien. Først skabte kampvogne foran gaten panik blandt de mange rejsende, og siden marcherede en stor menneskemængde gennem lufthavnen med knyttede næver og høje råb.

- Det var meget ubehageligt, da folk kom marcherende. Vi anede jo ikke, hvem de var, og hvad de ville. Men det var tilsyneladende Erdogan-støtter, der fulgte opfordringen om at indtage gader og pladser.

- De gjorde os intet, men det var meget ubehageligt, siger Lene Grooss.

Familien har været i kontakt med det rejsebureau, ferien er bestilt gennem, men venter stadig på information om, hvornår og hvordan de kan komme ud af Tyrkiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.