Danskere i fransk lavineulykke

Ni døde og to danskere involveret. En pige fra Hjørring var i nærheden, da ulykken skete - læs om hendes oplevelse her.

En dansker er kvæstede efter lavineulykke i Frankrig. Foto: Scanpix
Gerding 12. juli 2012 12:25 - Opdateret 12. juli 2012 15:32

FRANKRIG: Der var to danskere med på den bjergbestigertur til alpebjerget Mont Blanc, der tidligt torsdag blev ramt af en lavine. Ni døde, to er fortsat savnet, og der er flere kvæstede.

Udenrigsministeriet oplyser, at danskerne ikke er blandt de omkomne, og at det kun er den ene af dem, der er kommet til skade.
Ulykken skete på Mont Maudit, som bjergbestigerne passerer på vejen op mod Mont Blanc, der er Vesteuropas højeste bjerg og en af de mest populære destinationer for bjergbestigere - også blandt danskere.
En af dem er Cathrine Gerding Larsen fra Hjørring, der kom hjem fra Mont Blanc mandag, tre dage før den tragiske ulykke. Hun føler sig nu meget heldig over at være kommet helskindet hjem.

- Kunne have være mig selv

- Det er vildt at tænke på, at det lige så godt kunne have været mig selv. Det er da lidt underligt at høre, at det er sket lige efter, jeg er kommet hjem. Jeg er da lettet over, at jeg ikke selv var der, da det skete. Det er rigtig tragisk, siger Cathrine Gerding Larsen.

Hun kan levende sætte sig ind i den magtesløse situation, de uheldige bjergbestigere har været i.
- Der er selvfølgelig nogle vagter, der går rundt flere steder deroppe, men de kan jo gøre lige så lidt selv, som vi kan, hvis der sker en ulykke. Man er jo de der 3800 meter oppe i luften, så der er ikke meget at gøre, siger Cathrine Gerding Larsen.

Farligt sted

Det er ikke første gang, der har været ulykker på bjerget, og det var Cathrine Gerding Larsen godt klar over, da hun tog derned.

- Det er noget, der kun sker én gang, og noget, som jeg bare ville opleve. Jeg tror, det er noget, der er så vildt og spændende, at det bare skal opleves. Og så tænker man ikke rigtig over, hvad der kan ske, siger hun.
Kort efter klokken 10 torsdag lykkedes det redningsfolk at få de første fem bjergvandrere ført ned af bjerget Mont Maudit, skriver det lokale medie ledauphine.com.
Det var én af de kvæstede, som klokken 5.25 torsdag morgen slog alarm, efter lavinen havde ramt dem.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...