Danskere i kø for at tjekke årsopgørelsen

Og når du så har den, er der god grund til at se opgørelsen efter i sømmene

Skat har fået lavet en god kø-ordning, hvor tusindvis af danskere lige nu sidder og venter på at komme igennem.Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Skat har fået lavet en god kø-ordning, hvor tusindvis af danskere lige nu sidder og venter på at komme igennem.Scanpix Scanpix Denmark

AALBORG:Danskerne er vilde med at komme ind på Skats hjemmeside og tjekke deres årsopgørelse. Her mandag formiddag står over 50.000 i kø for at komme ind på hjemmesiden, og der er mellem én og halvanden times ventetid.

Men når det så lykkes at få årsopgørelsen frem, er der ifølge Spar Nord og revisionshuset Beierholm en række forhold, som det er godt at tjekke en ekstra gang.

Pas på over-indbetalinger

Aldersopsparing er i 2013 blevet en udbredt form for pensionsopsparing, idet den giver mulighed for afgiftsfri udbetaling på pensionstidspunktet.

Men for 2013 gælder det alene indbetalinger op til 27.600 kroner, mens indbetalinger herover som noget nyt bliver pålagt en afgift på 20 procent.

- Har du eksempelvis indbetalt 10.000 kroner for meget på din aldersopsparing, så lyder afgiften på 2.000 kroner, der afregnes som restskat, siger pensionsansvarlig i Spar Nord Søren Godskesen.

Der er imidlertid mulighed for at ændre restskat til overskydende skat ved at flytte indbetalingerne:

- Hvis du flytter over-indbetalingen til andre ordninger – eksempelvis en livrente – så opnår du både at få sænket afgiften på over-indbetalingen fra 20 til 4 procent, og du får samtidig skattefradrag i 2013 for over-indbetalingen, forklarer Søren Godskesen og konkluderer:

- Dermed kan en over-indbetaling på aldersopsparing på 10.000 kroner vendes fra en restskat på 2.000 kroner til en tilbagebetaling på cirka 4.800 kroner, hvis du altså betaler topskat.

To gange fradrag

I Beierholm hæfter statsautoriseret revisor Søren V. Pedersen sig ved, at befordringsfradraget typisk er et af de områder, hvor der sker fejl:

- Hvis du i løbet af 2013 har fået nyt job eller er blevet tilknyttet en anden afdeling i samme virksomhed, er det vigtigt at tjekke, at din afstand til arbejde er korrekt registreret hos Skat, siger Søren V. Pedersen.

Han nævner også håndværkerfradraget, der er op til 15.000 kroner per myndig person i husstanden, og som derfor kan give et betydeligt fradrag i forbindelse med større byggeprojekter.

- Det er alene udgifter til medgået tid, som kan bringes til fradrag, men alligevel er det bestemt værd at være opmærksom på dine muligheder, tilføjer Søren V. Pedersen.

Tab på flybilletter

Hvis du i løbet af de seneste år har haft tilgodehavender, som det ikke er lykkes at indhente, kan de ifølge Søren V. Pedersen også bringes til fradrag.

- Det mest oplagte eksempel er nok, hvis du har bestilt og betalt flybilletter, og flyselskabet efterfølgende går konkurs. Eller hvis du har forudbetalt en håndværker, som efterfølgende bliver ude af stand til at levere det aftalte. I så fald har du et tilgodehavende, som du reelt kan bringe til fradrag. Det forudsætter dog, at dit tilgodehavende ikke kan indfries på anden vis, at du har rejst krav mod boet, og at boet er afsluttet og endeligt. Desuden skal der være tale om beløb større end 2.000 kroner, lyder det fra Søren V. Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.