Danskere i Tyrkiet rådes til at opbevare pas på sig

Tyrkiet har indført undtagelsestilstand, hvilket giver politiet ret til at foretage identitetskontrol af alle

/ AFP PHOTO / ADEM ALTAN
Tyrkiet 21. juli 2016 15:07

TYRKIET: Udenrigsministeriet råder danskere til at opbevare deres pas eller id-kort på sig, når de rejser i Tyrkiet, som følge af den seneste udvikling.

Det fremgår af en opdateret rejsevejledning.

Sent onsdag aften besluttede den tyrkiske regering at indføre tre måneders undtagelsestilstand i Tyrkiet, som natten til lørdag var vidne til et kupforsøg fra dele af militæret.

- Kupforsøget har skærpet konfrontationerne mellem forskellige sociale og religiøse grupper i samfundet med større risiko for spændinger og sammenstød mellem disse til følge, lyder det i rejsevejledningen.

De nye regler vil give præsidenten og regeringen beføjelser til at vedtage ny lovgivning og til at begrænse eller suspendere en række frihedsrettigheder uden om parlamentet.

Det giver samtidig politiet ret til at foretage identitetskontrol af alle, og derfor rådes danskere til at bære pas på sig.

Desuden er der grund til at skærpe opmærksomheden under sin rejse.

- Det er derfor vigtigt, at rejsende udviser agtpågivenhed og holder sig på sikker afstand af større forsamlinger, politiske demonstrationer. Der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende, skriver Udenrigsministeriet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...