Danskere kan belures gennem egne overvågningskameraer

Manglende passwords på overvågningskameraer gør det nemt for uvedkommende at kigge med, skriver Ekstra Bladet.

Danmark 21. juli 2015 08:35 - Opdateret 21. juli 2015 11:08

Tusindvis af danskere risikerer at blive beluret i eget hjem, fordi deres private overvågningskameraer har hul i sikkerheden, så fremmede personer kan koble sig på og kigge med via internettet, skriver Ekstra Bladet.

Avisen har gennemgået sikkerheden på godt 10.000 danske overvågningskameraer, hvor man logger på via internettet.

Ud af de omkring 10.000 kameraer fandt Ekstra Bladet 1.266, der ikke er beskyttet med et password, så andre personer har fri adgang til kameraet og eksempelvis kan dreje linsen, så den filmer nye steder i huset.

– Det er jo rigtig ubehageligt for de her borgere, at fremmede kan sidde og se dem over skulderen i deres eget hjem, fordi de ikke har fået beskyttet deres kamera, siger Kim Aarenstrup, chef for Nationalt Cyber Crime Center (NC3) under Rigspolitiet, til Ekstra Bladet.

Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring vurderer over for avisen, at der i dag findes 100.000 overvågningskameraer i private hjem. De billigste kan erhverves for nogle hundrede kroner i super- og byggemarkeder.

Både Rådet for Digital Sikkerhed og IT-Branchens sikkerhedsudvalg ærgrer sig over for avisen over, at så mange danskere har hul i sikkerheden.

Det tyder på, at danskerne ikke er bevidste om farerne ved de digitale overvågningssystemer, og at der findes massevis af enheder, der som standard ikke er passwordbeskyttede.

Derfor lyder opfordringen, at producenterne må skride ind, så de enkelte enheder får individualiserede passwords, og danskerne dermed kan købe udstyret uden at skulle bekymre sig om at blive beluret.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...