Udland

Danskere kan stadig rejse sikkert i Thailand

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Bangkok. Dog kan motivet bag bomberne ændre anbefalingerne.

Udenrigsministeriet vurderer ikke, at det er risikabelt for danske turister at rejse i Bangkok, selvom der mandag aften eksploderede en bombe i den thailandske hovedstad.

Det fortæller Jette Lund, kontorchef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Hvis man er forsigtig, kan man godt rejse derud, siger Jette Lund.

Udenrigsministeriet understreger dog, at man skal bruge sin sunde fornuft, og anbefaler at man følger med i nyhederne, skriver sig på ambassadens danskerliste og undgår alt for befolkede områder de næste par dage.

- Risikoen for den enkelte er ikke særlig stor, hvis man bare holder sig fra steder med mange mennesker, siger Jette Lund.

De lokale myndigheder har endnu ikke opklaret, hvem der står bag bombeanslaget og hvorfor. Indtil det sker, vil Udenrigsministeriet ikke drage nogle konklusioner. Men følge Jette Lund kan motivet bag bomberne dog påvirke ministeriets rejsevejledning.

- Hvis motivet bag bomben er at ramme turister og vesterlændinge, kan det godt få indflydelse på vores rejsevejledning, siger Jette Lund.

Den første bombe sprængtes mandag aften i et tempel i det centrale Bangkok. 20 mennesker har mistet livet, mens 123 er blevet såret. Tirsdag formiddag eksploderede en anden bombe i hovedstaden, hvor ingen kom til skade.

Det thailandske politi ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem bomberne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.