Naturkatastrofer

Danskere nåede væk fra lavinen

Norsk mand omkommet i lavine - Dårligt vejr redede danskere

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

TROMSØ:Det skulle have været en dag med flotte udsigter og smukke billeder af norske fjelde for et dansk ægtepar.

Men dårlig sigtbarhed og kraftig sne i området omkring Tromsø i Norge fik de to danskere til at ombestemme sig og tage bussen tilbage igen. Blot 10 minutter efter rammer en lavine få hundrede meter derfra.

- Vi var på fjeldet cirka klokken 12 og begynder at gå opad. Men jo højere op vi kom, jo mindre kunne vi se. Vi kunne ikke længere se ned i dalen, og det ender faktisk med, at vi løber ned ad bjerget, siger Christian Heinel, som er på ferie med sin kone i Tromsø.

Løb til bussen

På det tidspunkt ved parret ikke, at de er i fare. De løber mest for at nå en bus, så de kan nå hjem på samme billet, som de kom ud til naturområdet med.

- Vi var taget ud på fjeldet for at nyde den smukke udsigt. Men vi vender om efter kun en halv time, fordi vejret simpelthen blev for dårligt. Der kom sne og dårlig sigt, siger Christian Heinel til Ritzau og tilføjer:

- Vi stod lidt og overvejede, om vi skulle gå efter en bestemt sø, eller om vi skulle droppe det. Og min hustru ville ikke fortsætte, siger Christian Heinel.

Norsk mand omkom

Og det var en heldig beslutning. Blot 10 minutter efter, at parret er kørt væk fra Kroken, som området hedder, rammer en lavine omkring 100 meter derfra.

Sneskreddet har kostet en norsk mand livet. Hverken Christian Heinel eller hans kone kendte til ulykken, før de nåede tilbage i sikkerhed.

Politiet mener, at den omkomne var den eneste, som blev taget af snemasserne. Det er en ændring af tidligere meldinger, som rapporterede, at flere mennesker kunne være fanget i skreddet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.