Udland

Danskere rådes til stor forsigtighed i Egypten

Det er på eget ansvar, hvis man rejser til det urolige Egypten, siger Udenrigsministeriet.

Danskere rådes til stor forsigtighed i Egypten

Det danske udenrigsministerium råder danskere i Egypten til at udvise stor forsigtighed på et tidspunkt, hvor det politiske klima i landet er på bristepunktet, skriver jp.dk.

Der er søndag indkaldt til massedemonstrationer i de egyptiske byer mod præsident Mohammed Mursi og det regerende Muslimske Broderskab.

Sammenstød fredag kostede tre mennesker livet, heriblandt en 21-årig amerikaner.

Danskere, der opholder sig i Egypten bør udvise stor forsigtighed og holde sig væk fra demonstrationerne, siger Udenrigsministeriet.

Danske turister bør undgå at skilte med deres nationalitet og holde øje med Udenrigsministeriets vejledning på hjemmesiden om rejser til Egypten.

- Vi opdaterer vores anbefalinger løbende, men det vil også være klogt at følge med i, hvad der skrives om demonstrationerne på forskellige internetsider. Danske turister skal bare huske, at de rejser på eget ansvar, forklarer Udenrigsministeriets vagthavende til Jyllands-Posten.

Udlændinge stod lørdag i kø i Kairo lufthavn for at komme ud af landet, og alle fly til USA, Europa og de arabiske golfstater var fuldt booket.

Søndag er det et år siden, at præsident Mursi blev indsat i sit embede.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.