Danskere renset for overgreb mod danserinde på Mallorca

Med sig hjem fra en ferie på Mallorca havde to mænd i sommer en sigtelse for voldtægt. Nu er de blevet renset.

Panoramic view on Palma de Mallorca, Spain Foto: Free/Free

Panoramic view on Palma de Mallorca, Spain Foto: Free/Free

En domstol på den spanske ferieø Mallorca har afvist en sag mod to unge danskere, der i juli sidste år blev anklaget for at have bedøvet en britisk natklubdanserinde med flydende ecstasy og efterfølgende voldtaget hende på deres hotel.

Det oplyser de to mænds danske advokat, Rasmus Sølberg, i en mail til Ritzau.

- Sagen har verseret ved retten i Palma, som nu endeligt har meddelt, at sagen er blevet afvist, hvorfor der ikke foretages yderligere retlige skridt mod de to mænd, skriver advokaten.

Den påståede forbrydelse fandt ifølge kvinden sted 11. juli, men først tre dage senere anmeldte hun de to unge danskere til politiet.

En uge senere kom de to for en dommer, der imidlertid besluttede at løslade dem og lade dem rejse hjem til Danmark. De blev dog varslet om, at de fortsat kunne risikere at skulle møde op i retten på Mallorca.

- De fik tildelt en spansk advokat i sagen, ligesom det danske Udenrigsministerium og den danske generalkonsul i Palma blev orienteret om sagen, skriver advokat Rasmus Sølberg i forbindelse med, at sigtelsen nu er droppet.

Da sagen i sommer kom til offentlighedens kendskab, skrev BT, at en del af mistanken angiveligt byggede på, at flere vidner på en Burger King-restaurant i byen Palmanova havde set danskerne komme "trækkende" med kvinden.

Selv har den britiske kvinde ifølge BT forklaret, at hun intet kan huske fra natten. Men da hun vågnede op om morgenen, lå hun nøgen på et hotelværelse, hvor de to danskere ifølge kvinden stadig var i færd med at voldtage hende.

Mændene erkendte ifølge avisen at have dyrket sex med kvinden. Det skal dog have foregået frivilligt, lød det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.