Danskere siger nej tak til job langt væk

Danskere vil ikke rejse langt for et nyt - og bedre - job. "Danskerne mangler drive", lyder kritikken.

Danskere siger nej tak til job langt væk

"Ja tak, jeg er villig til at skifte til et bedre job end mit nuværende, selvom det ligger to timers transporttid væk fra min bolig".

Det er svaret fra blot 27 procent af danskerne i en ny undersøgelse, skriver Søndagsavisen. Undersøgelsen er lavet af dataindsamlingsbureauet Norstat for Dansk Erhverv i seks lande med 1000 deltagere i hvert land.

Analysechef i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen, ryster på hovedet over den danske mentalitet, som, han mener, de 27 procent er et bevis på.

Han mener, at danskerne er for vant til, at velfærdssamfundet sikrer deres ve og vel.

- Danskerne mangler drive, og det mener vi, skyldes, at vi er pakket en lille smule for meget ind i et lidt for godt sikkerhedsnet, siger Geert Laier Christensen til Søndagsavisen.

Undersøgelsen viser, at danskerne sammen med svenskerne skraber bunden i forhold til vores rejselyst efter det gode job.

Kineserne vil derimod gerne rejse langt efter et nyt arbejde. Her er 82 procent villige til to timers transporttid hver vej, hvis bare jobbet er godt nok.

På trods af at undersøgelsens tal altså viser, at danskerne ikke har den samme lyst til at rejse efter job som eksempelvis kinesere, så mener LO, at Dansk Erhverv er alt for kritisk i dens udtalelse.

- Jeg vil stilfærdigt påpege, at Danmark netop ligger på linje med Sverige i besvarelserne i undersøgelsen. Der er en grund til, at Sverige, og ikke Kina, er et af de lande, vi sammenligner os med.

- I Kina kan det at få job i yderste konsekvens være forskellen på et liv i ekstrem fattigdom eller en tålelig tilværelse. Sådan er det heldigvis ikke i vores del af verden, og det tror jeg heller ikke, at Dansk Erhverv vil være tilhænger af, siger LO-sekretær, Ejner K. Holst til avisen.

Kinesere er i det hele taget mere risikovillige.

52 procent af alle kinesere er parate til at gå efter et job med højere løn, selv om det også indebærer større risiko for at blive fyret. Den risiko frister kun 12 procent af alle danskere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.