Nordjyde er klar til koreansk finale

Christinna Pedersen og makkeren i mixeddouble Mathias Christiansen vandt over et koreansk par og er klar til finalen ved Korea Open. Også Vendsyssel-spiller er finaleklar

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen skal søndag møde de femteseedede kinesere He Jiting og Du Yue i finalen. Foto: Ed Jones/Ritzau Scanpix

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen skal søndag møde de femteseedede kinesere He Jiting og Du Yue i finalen. Foto: Ed Jones/Ritzau Scanpix

BADMINTON:Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er klar til finalen ved badmintonturneringen Korea Open.

Det står klart, efter at det danske par lørdag i semifinalen slog sydkoreanske Seo Seung-jae og Chae Yujung i tre sæt med cifrene 20-22, 21-13, 21-15.

Føringen skiftede flere gange hænder i løbet af kampens første sæt. Efter pausen ved stillingen 11-10 til hjemmebaneheltene trak de to sydkoreanere en smule fra.

Det var dog primært danske fejl, der gav point til det andet par. Men selv om at Christiansen og Pedersen flere gange formåede at udligne, var det til sidst Seo Seung-jae og Chae Yujung, der kunne sætte det indledende sæt på tavlen.

I andet sæt var kampen igen tæt. Koreanerne startede bedst, inden det danske par fik indhentet dem efter at have skåret ned på antallet af uprovokerede fejl.

Pausestillingen fra første sæt skiftede fortegn, så det denne gang var danskerne, der var foran 11-10. Den føring blev langsomt udbygget, og andet sæt blev uden de store anstrengelser sat på den rød-hvide konto.

Det tredje og afgørende sæt åbnede med en god koreansk start. Ligesom i andet sæt formåede danskerne dog igen at kæmpe sig tilbage, så der ved sideskiftet stod 11-8.

Det andenseedede danske par gentog opskriften fra andet sæt og trak igen langsomt fra godt hjulpet på vej af en smule held på netkanten.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen havde dog en smule svært ved at få afgjort kampen og måtte således tage fem matchbolde i brug.

Søndag venter de femteseedede kinesere He Jiting og Du Yue i finalen.

Korea Open er som Super 500-turnering rangeret på fjerdehøjeste niveau.

I damesingle er Beiwen Zhang fra Vendsyssel Elite Badminton også finaleklar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.