Danmark

Danskere storforbruger tøj uden tanke på miljøet

Kun hver femte dansker er miljøbevidst, når det gælder indkøb til garderoben. Det viser ny måling.

Danskere storforbruger tøj uden tanke på miljøet

Danskerne er det folk i Norden, der oftest køber nyt tøj, og langt de færreste overvejer, at modeindustrien er en af verdens værste forurenere.

Det skriver Politiken lørdag.

I en måling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, svarer 60 procent, at de opfatter sig selv som miljøbevidste, men at de er det i begrænset omfang, når de køber tøj.

- Vi vælger simpelthen at glemme, at når vi køber en rigtig billig kjole, så koster det på den anden side af jorden, siger Else Skjold, der forsker i mode ved Kolding Designskole og Copenhagen Business School, til Politiken.

Danskernes forbrug af tøj er steget med 20 procent siden 2000 og ligger i dag 35 procent over verdensgennemsnittet.

I Megafonmålingen svarer flere end to ud af tre, at de opfatter sig selv som miljøbevidste, når det gælder for eksempel vand og el, mens kun hver femte mener at være det, når det gælder tøj.

Og det er især problematisk, når vi køber mere og mere af det og dermed giver hvert enkelt stykke tøj en meget kort levetid, mener Torben Chrintz, der er videnschef i den grønne tænketank Concito.

- Selv miljøbevidste mennesker tænker ikke over, at der er et problem i, at man på sådan en type produkt som tøj udvikler en brug og smid væk-kultur, siger han.

Ifølge rapporten 'Fashioning sustainability 2013', som revisionsfirmaet Deloitte står bag, forbruger en gennemsnitsdansker 16 kilo tøj om året, og omsat til enkelte stykker svarer det eksempelvis til 16 par bukser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.