Danskere til folkemøde: Det er rigtig spændende

Kirsten Larsen har taget turen fra Sjælland til Folkemødet på Bornholm. Hun tror, det bliver "kæmpe stort".

Danskere til folkemøde: Det er rigtig spændende

- Vi er dukket op, fordi vi har hørt om det i pressen, og så synes vi, det lyder spændende, siger 52-årige Kirsten Larsen fra Rønnede ved Faxe.

Hun sidder med sin mand og deres to hunde i græsset ved siden af hovedscenen på Folkemødet i Allinge. Normalt arbejder hun som social- og sundhedshjælper, men disse dage har hun og manden taget fri for at deltage i Folkemødet.

- Vi kan godt lide at høre lidt om politik, og hvad der sker rundt omkring i samfundet. Og så synes jeg, det var meget passende at tage herover, for vi kan godt lide Bornholm, og nu sker der en helt masse her, siger hun.

Der er 1321 forskellige events på Folkemødet i år, og arrangørerne forventer omkring 60.000 deltagere. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år. Ved åbningen af hovedscenen er der da også helt fyldt med mennesker på pladsen.

Spørgsmål: Hvad er dit indtryk af Folkemødet indtil videre?

- Jamen det er jo helt vildt. Det er helt vanvittigt, hvor mange mennesker der er her, og der kommer til at ske så meget, at man kan ikke når at få så meget med. Jeg tror, det bliver kæmpe stort, siger Kirsten Larsen.

Hun glæder sig især til at høre tv-vært og foredragsholder Clement Kjersgaard, og så vil hun også forbi Venstre og Liberal Alliance for at høre om deres politik.

Et andet sted på den overskyede plads står 34-årige Henrik Hansen, der er pædagog og hovedbestyrelsesmedlem i Børne- og Ungdomspædagogernes fagforbund (Bupl) på Bornholm.

- Jeg er her for at høre lidt mere om, hvad der foregår på mit arbejdsområde, altså på det pædagogiske område. I øjeblikket er vi jo især berørt af folkeskolereformen, så jeg er nysgerrig efter at høre, hvilken effekt den kan få, siger han.

Ud over at lytte og besøge forskellige events skal Henrik Hansen også selv stå i Bupls telt for at svare på spørgsmål fra andre besøgende.

Julie Olsen på 25 er konsulent i Kommunernes Landsforening (KL). Hun besøger Folkemødet med sit arbejde, der har valgt at holde kontorseminar netop her, hvor flere politikere fra KL er.

Hun har store forventninger til Folkemødet.

- Jeg tænker, det er en rigtig god måde at få demokratiet i spil på. Man møder folk i øjenhøjde og sådan. Mit indtryk indtil videre er, at det virker dejligt. Der er en god festivalstemning, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.