Danmark

Danskere vælger fastforrentede lån

Fire ud af seks boligejere valgte fastforrentede lån i november. Lav rente og bidragssats lokker.

Danskere vælger fastforrentede lån

Danskerne vælger i stigende grad fastforrentede lån, når boligen skal finansieres.

Nye tal fra Danmarks Nationalbank viser, at 4,4 milliarder af de senest udlånte 7,6 milliarder kroner er lånt med en fast rente.

Ifølge Nordea Kredit betyder det, at seks ud af 10 boligejere har valgt fastforrentede lån. Dermed er andelen af fast forrentede lån den højeste siden 2008.

Det er en mærkbar ændring i forhold til tidligere, hvor de variabelt forrentede lån syntes at være på en nærmest ustoppelig fremmarch.

Ifølge realkreditinstitutterne er det især muligheden for en sikker lav rente, der lokker mange. Omvendt kan man få næsten nul-rente, hvis man fortsat vælger flekslån, og det har også fristet en del, mener man hos Realkreditforeningen.

- Det er et svært valg for den enkelte låntager, for valget afhænger både af ens økonomiske situation, ens temperament og af forventningerne til renteudviklingen, siger direktør Karsten Beltoft.

- Fastforrentede lån er lidt foran på point, men måske ikke så meget som man kunne tro. Det fastforrentede lån giver tryghed samt giver et potentiale for konverteringsgevinster, når renten stiger, siger han.

Endnu en faktor spiller dog ind, når ligningen skal udregnes, nemlig den såkaldte bidragssats. Det er sådan, at flere realkreditinstitutter har hævet deres bidragssatser og kursskæring for lån med variabel rente.

Det har, ifølge Nordea Kredit, gjort de fastforrentede lån mere konkurrencedygtige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.